Pensionsloft kan ramme selvstændige

Håndværksrådet frygter, at selvstændige bliver de store pensionstabere efter en skattereform.

Indehavere af mindre virksomheder som for eksempel håndværkere, risikerer at blive taberne i en kommende skattereform. Arkivfoto.

Håndværksmestre og andre med mindre virksomheder kan blive de store tabere efter en skattereform. De fleste selvstændige sparer kun op til alderdommen i de gode år. Derfor frygter Håndværksrådet, at skattekommissionen vil genoplive forslaget om et loft på 100.000 kr. over de årlige pensionsindbetalinger.

Forslaget om et indbetalingsloft har været fremsat af såvel Socialdemokratiet som af Det Økonomiske Råd. Formålet er at undgå skattespekulation fra velhavende danskere, der år efter år nedbringer topskatten ved meget store indbetalinger.

»Et fast loft vil ramme de selvstændige meget hårdt. Vi taler om en gruppe danskere, for hvem det er afgørende, at de nogle år kan indbetale mange penge og dermed kompensere for de år, da de ikke har mulighed for at spare op til pension. Et loft vil svække den samlede opsparing,« siger cheføkonom Søren Nicolaisen, Håndværksrådet.

Håndværksrådet har sammen med Danica Pension, der administrerer Pension For Selvstændige, undersøgt selvstændiges pensionsindbetalinger i perioden 2002-2006. Såvel forsikringssektoren som interesseorganisationen frygter, at forslaget om et indbetalingsloft kommer i spil igen, når Skattekommissionen mandag offentliggør sine anbefalinger.

Konklusionen på undersøgelsen er, at et loft vil ramme mere end hver 10. af de selvstændige. Knap 20.000 af 153.000 selvstændige betaler årligt mere end 100.000 kr. ind.

Forskellige hvert år

..

BRANCHENYT
Læs også