Dansk øko-fremstød

Det konventionelle landbrug venter tilbagegang på eksportmarkederne i det nye år. Men Økologisk Landsforening venter et regulært gennembrud for det gamle hippieprojekt i forbindelse med den årlige, europæiske BioFac-messe den 19.-22. februar i Nürnberg for økologiske fødevarer.

I år kommer 40 forarbejdningsvirksomheder med til Nürnberg. Og det er med tilbud om næsten alt økologisk - lige fra kød og mælkeprodukter til øl, mysli og krydderier. Kun halvt så mange deltog sidste år. Oven i købet vil der i år vil der være ekstra opmærksomhed om Danmark i kraft af en titel som "Årets Økologiske Land i 2008".

»Da der er mere fokus på bæredygtighed og miljø på grund af klimatopmødet, er det fantastisk for Danmark. Vi er foran og har den højeste afsætning af økologiske varer i verden samt et bredt spektrum af virksomheder, som er innovative på området. Der er ikke et bedre sted at være for en branding af Danmark,« siger landsforeningens direktør, Paul Holmbeck.

Fødevareministeren har opfordret Folketingets fødevareudvalg til at sende en delegation af folketingspolitikere med til Nürnberg. Hendes ministerium planlægger også en del aktivitet på messen.

Danmarks omkring 100 økologiske forarbejdningsvirksomheder eksporterede i 2007 for 477 mio. kr. - en fordobling i forhold til 2006. Tallet for 2008 er endnu uopgjort, men bliver større.

BRANCHENYT
Læs også