Bagger kan tale straffen ned

Hvis Stein Bagger vælger at samarbejde med bagmandspolitiet i IT Factory-sagen, er der mulighed for at handle sig til en rabat på straffen.

Den bedragerisigtede Stein Bagger kan bogstaveligt talt snakke sig til en lidt mildere straf. Hvis bagmandspolitiet beder om hans assistance til at udrede de komplekse forhold omkring økonomien i IT Factory, kan han måske nedbringe det, der som udgangspunkt er en strafferamme på otte års fængsel for groft bedrageri.

»Stein Bagger har en handelsvare i den forstand, at hvis han angiver andre, kan han som udgangspunkt få en lavere straf, hvis anklagemyndigheden anbefaler det, og dommerne efterfølgende følger opfordringen,« siger juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.

Erkender sig skyldig


Stein Bagger har indtil videre erkendt sig skyldig i bedrageri og dokumentfalsk. Han er dog ikke enig med bagmandspolitiet i omfanget af forbrydelserne.

Bagmandspolitiet arbejder lige nu på at samle beviser mod Stein Bagger.

Et af de vanskelige forhold ved sagen om kollapset i selskabet IT Factory er, at de økonomiske transaktioner er foregået mellem mange selskaber og personer og formentlig spreder sig over mange lande i verden.

I den forbindelse kunne Stein Bagger selv bistå med oplysninger om selskabernes ejerforhold og eventuelle samarbejdspartnere, han måtte have haft. Ifølge en ny regel i straffeloven skal det indgå som en formildende omstændighed, hvis gerningsmanden giver oplysninger, som er afgørende for opklaringen af strafbare handlinger, begået af andre.

Det er bagmandspolitiet, der i givet fald skal anbefale retten at slå noget af en eventuel straf.

»Hvis vi overvejer sådanne ting, er det ikke noget, vi vil drøfte i offentligheden. Udgangspunktet er, at der skal ske forhør og samtaler med Stein Bagger, som sagen udvikler sig. Det aftaler vi med Stein Baggers advokat,« siger politiinspektør Jesper Friedrichsen fra bagmandspolitiet.

Det har ikke været muligt at få en kkommentar fra Stein Baggers forsvarer, Lars Kjeldsen.

BRANCHENYT
Læs også