EDC afviser idé-tyveri

En mand fra Nordsjælland mistænker ejendomsmæglerkæden EDC for at have taget hans idé om at skabe et netværk for boligkøbere. Det har intet på sig, siger EDC.

Enten er det et fantastisk sammenfald af gode ideer. Eller også har ejendomsmæglerkæden nappet den idé, Villy Skovgaard fik for halvandet år siden og præsenterede for Dansk Ejendomsmæglerforening.

»Jeg kan jo ikke bevise noget, og derfor kan jeg ikke anklage EDC for at have handlet i ond tro. Men jeg synes, det ligner mere end en tanke,« siger Villy Skovgaard.

Den idé, han og EDC har fået, er at bringe boligkøbere og -sælgere sammen på internettet, så de i fællesskab kan løse det, der er et stort problem på boligmarkedet lige nu, nemlig at ingen tør købe en bolig, før de har solgt deres egen.

Villy Skovgaard fik ideen for halvandet år siden og præsenterede den for Dansk Ejendomsmæglerforening. Foreningens ledelse foreslog, at den gav hans idé videre til EDC for at få adgang til en stor base af kunder.

Så hørte Villy Skovgaard ikke mere fra foreningen og fik heller ingen svar på mails, han sendte. Derfor besluttede han at gå i gang med projektet og etablerede hjemmesiden boligkæderne.dk.

For få dage siden hørte han, at EDC lancerede netop det koncept, han havde præsenteret for ejendomsmæglerforeningen for halvandet år siden.

»Det at Dansk Ejendomsmæglerforening gerne vil skabe en kontakt, er ikke det samme som et bevis for, at EDC har set min idé. EDC-chefen kan jo sige, han selv har fået ideen. Men det ville da undre mig, hvis han slet ikke har hørt om det,« siger Villy Skovgaard.

Men sådan er det, siger EDC's kommunikationschef, Jan Nordmann.

»Nej, det er ikke fra Villy Skovgaard, at jeg har ideen. Konceptet med boligbytte og sammenkædning af købere har eksisteret i mange år. Men der har manglet værktøj til at gennemføre det i praksis,« forklarer Jan Nordmann.

Hørte du for halvandet år siden om hans idé fra Dansk Ejendomsmæglerforening?

»Det har jeg ingen erindring om,« siger Jan Nordmann.

Dansk Ejendomsmæglerforening afviser at have »lækket« Villy Skovgaards idé til EDC-mæglerne.

»Vi har hørt fra flere med lignende ideer om boligbytte og kæder. Villy Skovgaard er så en af dem. Det er ikke mærkeligt, at flere mennesker får den idé,« siger vicedirektør Thomas Torp fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Villy Skovgaard lader sagen ligge nu.

Boligkæder

Hansen melder sig på hjemmesiden med et hus, han gerne vil købe, og det hus, han skal sælge. Det samme gør Jensen, som har det hus til salg, som Hansen gerne vil have. Jensen skriver samtidig det hus, han gerne vil købe, nemlig Olsens. Olsen gør det samme med det hus, han gerne vil have. Og så videre.
Når der efterhånden er en kæde af måske ti mennesker, som gerne vil købe hinandens huse og blot venter på, at første led i kæden skal få solgt sit hus, skaber hjemmesiden forbindelse mellem gruppen af boligkøbere.
I bedste fald er der på et tidspunkt en køber i kæden, som ikke venter på at få solgt sit hus, men som tør slå til.
Alternativt kan hele kæden af mennesker vælge at splejse om at købe det første hus i kæden, gennemføre alle de handler, der pludselig kan lade sig gøre - og så efterfølgende sælge huset hurtigst muligt.

..

BRANCHENYT
Læs også