Udenlandsk arbejdskraft er nødvendig

Afhængigheden af udenlandsk er ikke aftaget trods nedkøling af arbejdsmarkedet. It-sektoren er særligt afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Polske, tyske, svenske og kinesiske medarbejdere står ikke nødvendigvis i første række, når danske eksportvirksomheder bliver nødsaget til at skære ned på bemandingen.

I hvert fald er virksomhedernes afhængighed af udenlandsk arbejdskraft ikke aftaget trods finanskrise og dalende efterspørgsel.

10 pct. af virksomhederne erklærer sig således ”i høj grad” afhængige af udenlandsk arbejdskraft, mens 23 pct. ”i nogen grad” er afhængige. Det er uændret i forhold til, da spørgsmålet senest blev stillet for seks måneder siden.

8 pct. af virksomhederne angiver tilmed, at de nu er mere afhængige af udenlandsk arbejdskraft end for et år siden, mens blot 5 pct. mener, at afhængigheden er aftaget.

DI venter dog, at brugen af udenlandsk arbejdskraft vil aftage i den kommende tid.

Langsom tilpasning
»Jeg tror, man vil se en langsom tilpasning i brugen af udenlandsk arbejdskraft ved, at man holder op med at rekruttere i udlandet, fordi man begynder at se, at man kan få sine stillinger besat fra det hjemlige arbejdsmarked. Men der er stadig fagområder, hvor der er strukturelle problemer med mangel på hjemlig arbejdskraft,« siger arbejdsmarkedspolitisk chef Mette Rose Skaksen.

Cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen vurderer, at den intakte afhængighed af udenlandsk arbejdskraft skyldes, at der fortsat er underskud af kvalificeret arbejdskraft i it- og finanssektoren i Danmark.

Det underbygges af, at det særligt er virksomheder i it-branchen, der er afhængige af udenlandske arbejdskraft. Samlet er 49 pct. af it-virksomhederne i eksportbarometeret enten i høj grad eller i nogen grad afhængige af udenlandsk arbejdskraft. Tilsvarende gælder det 24 pct. af virksomhederne i fødevareindustrien.

BRANCHENYT
Læs også