Alfred Berg: Vi har rettet op

Sidste år klarede fyret Alfred Berg-fond sig bedre end konkurrenten i Danske Invest. Alligevel vælger Danica nu at bruge Danske Invest på bekostning af Alfred Berg.

Danica Pension har valgt at smide to Alfred Berg fonde på porten ved årsskiftet. De har klaret sig for dårligt, lyder vurderingen. Men forskellene på afkast i de fyrede og valgte fonde er ikke stor.

Meldingen fra underdirektør Kristoffer Bork fra Danica Pension er klar, når han bliver spurgt, hvorfor to af Alfred Bergs afdelinger, nemlig Alfred Berg Danske Aktier og Alfred Berg Nordiske Aktier, skiftes ud primo februar.

»Performance har ikke været god nok. Alfred Berg har skiftet manager nogle gange. Og vi har ikke tilstrækkelig tillid til, at de bliver gode igen. Det er ikke et enkelt års tilfældig persormance, der ligger bag beslutningen, men en samlet vurdering af historik, setup og forudsætninger for at skabe gode fremadrettede resultater,« siger Kristoffer Bork

Men faktisk har Alfred Berg Danske Aktier ifølge Morningstar det seneste år klaret sig en anelse bedre end Danske Invest Danske Aktier akk., som er den fond, Danica Pension har valgt at overføre investorernes penge til.

Store tab i 2008
Begge fonde har tabt stort i 2008, men Alfred Berg har pr. 14. januar et rullende ét års tab på 36,8 pct. mod Danske Invests tab på 37,5 pct. På tre og fem års sigt ser det dog bedre ud for Danske Invest.

»Vi havde en porteføljemanager, der i en periode fik læst markedet forkert, hvilket desværre kom til at påvirke vores 2007-resultat særdeles uheldigt. Derfor skiftede vi i begyndelsen af 2008 til den norske stjernemanager Albert Collett. Han har allerede rettet op på resultatet, så vi sluttede blandt de bedste 20 pct. i 2008,« siger direktør i Alfred Berg Torben G. Knappe.

Han erklærer sig ked af Danicas beslutning om at kassere to af Alfred Bergs fonde, men vil ikke kommentere den yderligere.

Torben G. Knappe konstaterer blot, at Alfred Berg fortsat er repræsenteret på Danica Link med Alfred Berg Danske Obligationer.

De 5.000 kunder i Danica Link, som har valgt at investere pengene selv, har 48 fonde at vælge imellem. De seks er investeringsporteføljer sammensat af de øvrige fonde af Danica Pension, mens 22 er Danske Invest afdelinger.

Ifølge Kristoffer Bork ligger der ikke et tilvalg af Dansk Bank-relaterede selskaber i valget af to Danske Invest-afdelinger som erstatning for to fonde fra andre finanshuse.

»Andre gange har vi sorteret Danske Invest afdelinger fra, hvis de ikke har performet godt nok,« siger Kristoffer Bork.

BRANCHENYT
Læs også