Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fup-firma snyder iværksættere

Firmaet Promotion-Time bryder loven, og alt tyder på, at det slet ikke eksisterer.

It-kriminelle er på spil igen. Foto: Colourbox.

”Kære webmaster, som senior reklamerådgiver hos Promotion-Time, vil jeg gerne præsentere dig for nogle af vores klienter, som er interesserede i at reklamere på din hjemmeside.”

Sådan starter mailen, som flere indehavere af hjemmesider har modtaget den seneste tid. I den står der, at nogle "klienter” vil placere deres annoncer på ens hjemmeside, og man til gengæld vil modtage et fast pengebeløb hver måned for annoncepladsen. Der er ikke specificeret nogen pris, eller hvilke klienter, der er tale om.

Advarer mod tilbuddet

It-sikkerhedsfirmaet CSIS har for epn.dk tjekket baggrunden for firmaet Promotion-Time.

”Domænet ”promotion-time.com” er registreret igennem et anonymt selskab. Det er således umuligt at afgøre, hvem der står bag domænet og firmaet,” fortæller Peter Kruse, sikkerhedsanalytiker for CSIS.

På hjemmesiden promotion-time.com står der, at firmaet har hovedsæde i London.

Men vælger man at besvare mailen, ryger svaret hverken til Danmark eller England.

”Svaret bliver sendt til en server hos en udbyder, der er placeret i Italien,” fortæller Peter Kruse og advarer kraftigt imod at takke ja til firmaets tilbud.

”Det ligner en fup-forretning. Hvis man lader sig friste, kan man risikere, at man på sin hjemmeside kommer til at tilbyde reklamer, der kan være direkte skadelige for mulige kunder og andre besøgende på hjemmesiden,” siger Peter Kruse.

Ifølge ham vil der typisk ske det, at man vil få et reklamebanner på sin hjemmeside med skadelig kode. Klikker man på det, vil man få skadelig kode på sin computer – det kan for eksempel give hackere mulighed for at bryde ind i offerets netbank.

Har ikke hørt fra dem

Jimmy Ardahl, formand for studentersamfundet ved Aalborg Universitet, er blandt dem, der har modtaget mailen.

”Vores forening blev kontaktet pr. mail d. 26. januar, hvorefter vi mailede tilbage til dem for at få et specifikt tilbud, men vi har endnu ikke hørt fra dem,” fortæller Jimmy Ardahl.

En bruger på iværksætterforummet Amino skriver, at han har korresponderet med firmaet, men at tilbuddet ikke var godt nok, så han afviste det.

Den eneste kontaktoplysning i mailen, er et typisk dansk navn og en e-mail-adresse. Der er hverken telefonnummer eller adresse.

På Promotion-Times engelske hjemmeside er der oplyst telefonnummer og en e-mail-adresse, men hverken nummeret eller mail-adressen virker.

Det viser sig oven i købet, at et firma ved navn 42ads benytter sig af præcis samme hjemmeside, samme kontaktoplysninger og de samme medarbejdere.

Bryder markedsføringsloven

Selvom Promotion-Time tilbyder betaling for reklamebanneret, skal man heller ikke regne med at modtage nogen penge.

”Hvem vil man henvende sig til, hvis man har lagt reklamebanneret ud på hjemmesiden og ikke modtager nogen betaling?” spørger sikkerhedsanalytiker Peter Kruse retorisk.

Firmaets mail-tilbud bryder tilmed markedsføringslovens § 6 vedrørende spammails.

Flere personer har oplevet ikke at få svar fra den mail-adresse, som står angivet i mailen fra Promotion-Time. Men det kan skyldes, at bagmændene venter på, at et tilstrækkeligt antal har udvist interesse, og man dermed kan fuppe dem alle på samme tid. På den måde kan ofrene ikke nå at advare hinanden, forklarer Peter Kruse.

BRANCHENYT
Læs også