Den er god at have

Aktien WDH har traditionelt været teknologisk førende og dygtig til at time sine produktintroduktioner, men introduktionen af Epoq, verdens første trådløse høreapparat, har været en skuffelse.

Produktets teknologiske kvaliteter fejler intet, men fokus i høreapparatmarkedet har på det seneste forskudt sig fra de teknisk avancerede løsninger mod designsegmentet, dvs. små, meget lidt synlige apparater, hvor konkurrenterne, bl.a. GN ReSound, har introduceret flere attraktive produkter i 2008. Samtidig har finanskrisen og konjunkturnedgangen vist, at WDH er mere konjunkturfølsom, end både selskabet selv og markedet troede. Den svage markedsvækst har givet anledning til en hidtil uset priskonkurrence på høreapparatmarkedet, hvilket har presset marginerne. Endelig har WDH været ramt af faldet i dollar og pund, der er vigtige afsætningsvalutaer.

Præstation
Udviklingen i William Demant-aktien har ikke været imponerende igennem det seneste års finansielle turbulens. Således er aktien faldet med 59 pct., mens det ledende OMXC20 indeks i den samme periode har mistet 36 pct. af værdien. Tager man de ”lange briller” på og ser på aktiens udvikling i de seneste 10 år, har William Demant-aktien givet et afkast på samlet ca. 140 pct., hvor en investering i OMXC20 i den samme periode ville have givet et afkast på samlet blot 20 pct...

BRANCHENYT
Læs også