Kort nyt - erhverv

S-ordfører retter ind job Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, må acceptere, at hans forslag om at give en amnesti, så folk kan nå at komme hurtigt ind i en a-kasse, ikke bliver til noget.

Partiets ledelse har vendt tommelfingeren ned for tanken. Han forklarer, at han primært har været optaget af at få flere ind i a-kasserne, både af hensyn til den enkeltes situation og mere overordnet af hensyn til den danske ”flexicurity”-model, hvor et fleksibelt arbejdsmarked hænger sammen med en høj grad af social sikkerhed. Socialdemokraterne er ikke til sinds at lade ikke-medlemmer af a-kasserne leve højt på, at andre igennem tiden har betalt ind til systemet.

Ansatte gør selv rent
industri Lidt mere snavs på gangene og medarbejdere, der selv skal tømme skraldespanden på kontoret, kan blive konsekvensen af nedgangstider for de danske virksomheder. Det fortæller sekretariatsleder Jan Borch Corell fra Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening. »Krisen rammer virksomhederne, som derfor gerne vil reducere rengøringen. Det er jo som ringe i vandet,« siger han.

Islandsk minister går
politik Islands erhvervsminister, Björgvin Sigurdsson, trådte søndag tilbage efter flere ugers protester mod regeringens håndtering af finanskrisen, skriver Reuters. Afgangen kommer kort efter, at statsminister Geir Haarde annoncerede, at han ikke genopstiller ved næste valg. Tusindvis af islændinge protesterede lørdag mod regeringen, som de kræver træder tilbage i samlet flok hurtigst muligt.

BRANCHENYT
Læs også