Erhvervslivet: Hvad skete der med topskatten?

Erhvervslivet ærgrer sig over, at topskatten ikke er blevet afskaffet. Det vil på sigt forringe Danmarks konkurrenceevne i udlandet, mener flere interesseorganisationer.

Tegning: Rasmus Sand Høyer

»Politisk byggesjusk« og »gode skridt i den rigtige retning«.

Det er nogle af reaktionerne fra erhvervslivets interesseorganisationer, efter at regeringen og Dansk Folkeparti i går fremlagde en skattereform. Selv om man grundlæggende er glad for, at marginalskatten bliver sænket, ærgrer man sig over, at topskatten blev fredet. Ifølge erhvervsfolk kan det på sigt skade Danmarks konkurrenceevne over for udlandet.

Hos Dansk Industri er der behersket optimisme over skattereformen.

»Den giver mere incitament til at arbejde, end det er tilfældet under det nuværende skattesystem. Men jeg tror, at det ville have hjulpet, hvis marginalskattegrænsen var blevet ændret med mere end 7,5 procentpoint. Men det er bedre end ingenting, og i stedet for at være det fjerde dårligste land i OECD-området bliver vi nu det niende dårligste land,« siger DI's administrerende direktør, Hans Skov Christensen, der dog håber, at man efter næste folketingsvalg kan skabe et flertal, der vil gå længere, end man har gjort i dag.


Mere kritisk tone

..

BRANCHENYT
Læs også