Simcorp viser solidt regnskab for 2008

It-virksomheden Simcorp stormede igennem fjerde kvartal af 2008 med det bedste kvartalsregnskab i selskabets historie. Store ordrer fra de tysktalende lande gav bonus.

Det er især ordrer fra de tysktalende lande, der hiver Simcorps regnskab op i år. To ordrer fra Østrig og en fra Tyskland gjorde fjerde kvartal til det bedste i Simcorps historie. Det står i kontrast til resultatet i England, som ikke var nogen dans på roser.

Omsætningen steg fra 1,16 milliarder kroner til 1,29 milliarder kroner. Det er en vækst, som er lidt lavere end det, der var forventet ved årets start, men som lever op til de forventninger, der blev stillet i udsigt efter august 2008.

Resultatet før skat steg fra 300 millioner kroner til 317 millioner kroner. Men den samlede ebit margen faldt fra 24,5 til 22.

"De har gjort det godt i fjerde kvartal, og det er især det resultat, der interesserer folk, da det er der, hvor krisen har ramt hårdest," siger Dan Wejse, aktieanalytiker i Nordea.

"Regnskabet har været stærkt, og især Simcorps addon licenses er på et højt niveau. Med det sagt så er der i øjeblikket en stor usikkerhed på hele markedet omkring nye kunder. Men indtil videre så har Simcorp leveret varen."

I Simcorp er man klar over, at man befinder sig i et turbulent marked, men afviser dog at lave panik-løsninger på medarbejderfronten.

"Vi vil fokusere på de langsigtede mål og vil ikke lave kortvarige beslutninger," siger Peter Ravn.

"Hvis vi mente, at der skulle gøres noget drastisk, så havde vi allerede gjort det. Med det sagt så er der i disse turbulente tider ingen garantier."

Penge til aktionærerne

..

BRANCHENYT
Læs også