Fartglad kvindelig forsker vinder prestigefuld it-pris

De ansatte på Aalborg Universitet kan nu bryste sig af at have en kollega, som har vundet en international pris for sit arbejde med at sætte fart på søgninger i databaser.

Foto: Colourbox Martin Kierstein

Der er ansat en meget fartglad dame på universitetet i Aalborg.

Hendes forskning, i hvordan datatyper som billeder, lyd og video kan gøres søgbare i databaser, så de lynhurtigt dukker frem fra datamængderne, når der er behov for det, har nu indbragt hende en fornem it-pris.

Den tyske hæderspris, der uddeles af det tyske Selskab for Informatik (Gesellschaft für Informatik) er uddelt til Ira Assent, som er adjunkt på universitetets Institut for Datalogi.

Hun får prisen i forbindelse med en stor, tysk konference om databaser 6. marts.

Den tyske udmærkelse gives som en anerkendelse af hendes ph.d. projekt, der blev afleveret ved universitetet i Aachen, før hun tiltrådte sin nuværende stilling i Aalborg.

"Nogle af de mest nyttige anvendelser af databaser er kun mulige, hvis vi kan gøre det hurtigere at søge i dem. Så for mig handler det om at speede tingene op. På den måde er det lidt af en sport. Vi prøver at overgå andre ved at være hurtigere," fortæller Ira Assent om motivationen for sit arbejde.


Unik, relevant forskning

..

BRANCHENYT
Læs også