Nu skal du betale "multimedieskat"

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at indføre en multimedieskat, som rammer mere end 280.000 husstande.

Arkivfoto Arkivfoto

Det er konsekvensen af den mulitmedieskat, som er en del af den skattereform, som VK-regeringen og Dansk Folkeparti netop er blevet enige om.

Multimedieskatten bliver en fælles skat for alle, der får enten firmabetalt telefon, bredbånd eller computer. Hidtil har telefon været beskattet med en standardsats, der betød, at fri telefon resulterede i beskatning af 3.000 kroner. Samtidig har bredbånd og firmabetalt computer været holdt fri af skatten.

Den nye ordning betyder, at man beskattes af 5.000 kroner uafhængig af, om man kun har firmabetalt telefon, bredbånd eller computer. Satsen er også den samme, hvis man får alle tre ting betalt af sin arbejdsgiver.

Lettere administration
Den seneste halvårsstatistik for teleområdet, der er fra første halvår 2008, viser, at der på daværende tidspunkt var mere end 280.000 husstande, som havde arbejdsgiverbetalt bredbånd.

De 280.000 husstande kommer altså nu til at skulle svare skat af 5.000 kroner, og afhængig af den enkeltes øvrige skatteforhold kan det betyde en ekstra skat på op til 2.600 kroner.

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at fastholde multimedieskatten i aftalen, selv om den er blevet kritiseret fra flere sider.

En af begrundelserne for den nye multimediebeskatning er, at den er let at administrere og udjævner forskellen i beskatning af forskellige arbejdsgiver betalte goder.

BRANCHENYT
Læs også