Yahoo-chef sætter ind mod insidertip til pressen

Yahoos ny topchef, Carol Bartz, er tilsyneladende ikke i stand til at stoppe lækagerne til pressen. Det er blevet så slemt, at selv et notat, der advarer om lækager, blev lækket.

Carol Bartz. Foto: AP/Martin Sundberg Foto: AP/Martin Sundberg

Computerworld News Service: Det sker hos mange virksomheder, at rygter og interne meddelelser bliver videregivet til udenforstående, men situationen hos Yahoo synes at være særlig slem.

For et par uger siden afslørede BoomTown, at Yahoos kommunikationschef, Jill Nash, var på nippet til at forlade virksomheden. Yahoo kom med den officielle offentliggørelse senere samme dag.

I sidste uge opstod der rygter om Yahoos planer om at udføre en komplet omorganisering af ledelsen. Dette blev bekræftet torsdag i et blogindlæg skrevet af Bartz.

[b]Mange Yahoo-relaterede rygter og interne meddelelser offentliggøres af BoomTowns Kara Swisher, hvis pålidelige insider - eller adskillige insidere - hos Yahoo siden april 2007 har forsynet hende med en lind strøm af videresendte e-mails, tip og virksomheds-sladder.

Carol " Hurricane" Bartz er tydeligvis træt af situationen at dømme efter hendes tilbud om at give pengedusører til ansatte for at angive folk, der lækker ting til pressen. Dette tilbud blev selvfølgelig lækket til BoomTown. Ups.

Swisher angreb Bartz for at tilbyde dusører og skrev, at "Yahoo er ikke et fængsel, virksomhedens ansatte er ikke stikkere og - mere konkret - så ville de ikke lække oplysninger til mig, hvis Bartz rettede op på virksomheden."

Og måske er virksomheden ved at blive rettet op på. Offentliggørelsen i torsdags om, at endnu en fra Yahoos ledelse forlader virksomheden - denne gang økonomidirektøren Blake Jorgensen - skete gennem de officielle kanaler i stedet for gennem rygtebrigaden.

Oversat af Thomas Bøndergaard

BRANCHENYT
Læs også