ATP skuffet over nedjustering fra Danisco

Det er sjældent hårde ord, der kommer fra Daniscos største aktionær efter nedjusteirngen af resultatforventningerne til regnskabsåret 08/09.

Det skriver business.dk.

Arbejdsmarkedets Tillægspension, ATP, sidder på 9,96 pct. af aktierne i ingredienskoncernen Danisco og er dermed selskabets største aktionær. Og her er man absolut ikke tilfreds med den markante nedjustering, Danisco-chef Tom Knutzen i går måtte sende til fondsbørsen.

- Overordnet set er det en meget skuffende udmelding fra Danisco, siger aktiechef i ATP, Claus Wiinblad.

Danisco nedjusterede forventningerne til årets resultat med en lille milliard kroner efter markedets lukketid mandag. Nedjusteringen i sig selv er ifølge flere analytikere ikke den store overraskelse i og med at hele 560 mio. kr. skyldes nedskrivninger af goodwill i Sweeteners-divisionen hvor salget af xylitol længe har været et problembarn.

- Problemerne i xylitol kendte vi også godt til, men at de har behov for en nedskrivning i det omfang, de har, kombineret med faldet i den underliggende drift synes jeg er bekymrende og skuffende, siger aktiechefen til business.dk.

Foruden nedskrivningen i Sweeteners nedjusterer Danisco med 150 mio. kr. som en følge af ventet tab på generelt lavere forretningsaktiviteter i indeværende år...

BRANCHENYT
Læs også