Danske Bank-formand: Aktieudvidelse ikke mulig

Danske Bank har ikke haft mulighed for at styrke kapitalen gennem en aktieudvidelse på samme måde som Nordea.

Alf Duch-Pedersen. Foto: Lars Krabbe Foto: Lars Krabbe

Det erkendte bestyrelsesformanden på årets generalforsamling onsdag. Det skyldes blandt andet, at A.P. Møller-Mærsk er imod. Det skriver busines.dk

Tidligere har Danske Bank nægtet at kommentere, om banken valgte at styrke kapitalgrundlaget ved at låne 26 milliarder kroner af staten gennem bankpakke II af nød eller af lyst. Men på generalforsamling i Bella Center ved København, hvor mere end 1000 vrede aktionærer var samlet, tog bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen bladet fra munden og erkendte, at Danske Bank gør det af nød:

- Det er uvist, om en kapitaltilførsel kunne gennemføres. En problemfyldt kapitaltilførsel kunne skabe betydelig usikkerhed om koncernens forhold. I øvrigt mener koncernen ikke, at der for tiden er en mulighed i de kommercielle markeder for en kapitaltilførsel af den størrelse, som vi kan modtage via kreditpakken, siger han.

Så kan det vist ikke siges tydeligere fra kilden selv: Det har ganske enkelt ikke været muligt for Danske Bank at styrke kapitalen gennem en aktieudvidelse, skriver business.dk.

Det er i skærende kontrast til hovedkonkurrenten, Nordea, som netop har valgt at styrke kapitalen gennem en aktieudvidelse.

Det begrunder øverste chef, Christian Clausen, på følgende måde:

- Fordi det er muligt for os. Og når de andre ikke styrker kapitalen gennem en aktieemission, tror jeg ganske enkelt, det skyldes, at de ikke kan, sagde han i forbindelse med fremlæggelsen af bankens årsregnskab.

Alf Duch-Pedersen gjorde på generalforsamlingen en stor dyd ud af at forsikre forsamlingen om, at banken havde gjort klar til en aktieudvidelse. Så rent teknisk er Danske Bank klar, hvis dansk og international økonomi viser sig fra en side, som er endnu værre end i dag.

BRANCHENYT
Læs også