Piraterne er klar med nyt net-våben

Streaming er en voksende teknologi på nettet, der tiltrækker piraterne. En hollandsk streaming-tjeneste med direkte fodbold på programmet kan se frem til at skulle i retten - igen.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Efter mange års kamp mellem rettighedshavere og pirater om filer på tjenester som Napster, Kazaa og ikke mindst The Pirate Bay ser det ud til, at næste store søslag skal udkæmpes om streaming fra nettet.

For i takt med at privatbrugerne får rullet tykkere og tykkere netforbindelser ind i deres ejendomme, har det aldrig været nemmere at trykke på play-knappen og se indhold direkte streamet fra nettet, som det også kendes fra Youtube.com.

Set med juridiske briller er det imidlertid ikke alle tjenester og streamet-indhold, der er lige stuerent.

Det måtte giganten Youtube lære på den hårde måde i sine første leveår, da den populære videotjeneste røg ud i flere retssager om milliard-erstatninger til store amerikanske underholdningsselskaber.

For at dæmme op for de ødelæggende milliardudgifter til rettighedshaverne kæmper Yotube nu en hård kamp om at sende det ulovlige indhold på porten - længe inden det når frem til netsurfernes øjne.

Masser af porno, film og fodbold

..

BRANCHENYT
Læs også