Er streaming ulovlig download eller ej?

Streaming er blevet en gængs måde at sende højt profileret og ulovligt indhold ud til millionvis af mennesker på. Er det ulovlig download eller ej?

Foto: Colourbox Foto: Bertrand Bechard

Det hollandske streaming-site myp2p.eu klarede for nylig frisag, da svenske Canal+ forsøgte at få lukket for sitet, fordi hollænderne linkede til en masse direkte transmitterede sportsbegivenheder, som svenskerne har tv-rettighederne til.

Og it-advokat Kasper Heine fra Bender von Haller Dragsted med speciale inden for ophavsret er ikke overrasket, hvis indehaverne af ulovlige streaming-tjenester muligvis skal til at forberede sig på en lang række af krænkelsessager og krav fra rettighedshaverne.

Det skyldes, at der er store penge på spil i udsendelsen af de populære sportsprogrammer og anden underholdning som film og tv-serier.

"Tv-selskaber og andre rettighedshavere vil naturligvis gerne udnytte rettighederne selv, og rettighedshavernes typiske opfattelse er, at gratistjenester på nettet gennemhuller forretningsmodellen. Dette skal sammenholdes med, at rettigheder til transmission af større sportsbegivenheder er de dyreste rettigheder overhovedet," siger Kasper Heine.

Forbrugerne kan ryge i fedtefadet

..

BRANCHENYT
Læs også