Novozymes: Biocon-køb giver fordele

Novozymes fik en produktionsplatform og en ekstra bid af enzymmarkedet i Indien, da man overtog det indiske selskab Biocons enzym-aktiviteter.

Købet betød også, at ærkekonkurrenten Genencor blev sat markant tilbage på markedet, samtidig med at Novozymes som ekstragevinst fik en platform til erobring af markedet for vin- og juicemarkedet globalt.

Det er meldingen fra ledelsen for Novozymes South Asia i Bangalore, Indien.

- Inden Biocon-akkvisitionen havde vi en markedsandel på 45 pct. i Indien, og efter overtagelsen sidder vi på størstedelen af enzymmarkedet i Indien, siger Regional President G. S. Krishnan, der er topchef for hele region South Asia.

Hovedkonkurrenten er Genencor, og så er der nogle lokale enzymproducenter og formuleringsselskabet, som også spiller en rolle. Men Genencor plejede at distribuere deres enzymer gennem netop Biocon, og disse er nu erstattet af Novozymes' egne produkter.

- Derfor har vi opnået en bedre markedsandel, lyder det fra G. S. Krishnan.

Med i købet fulgte en speciel teknologi (Solid Substrate Fermentation) til fremstilling af enzymer kaldet Pectinex, som bruges i vin- og juiceindustrien. Novozymes har siden udbredt enzymet globalt, hvilket har medført et globalt lederskab på området. Men enzymet produceres stadig på Hosur road-faciliteten i Bangalore.

- Novozymes var ikke i stand til at foretage Solid Substrate Fermentation. Vi havde teknikken, siger Harish V., der er chef for produktionen med titel af General Manager.

- Det er et premium produkt og dermed med en "premium price". Det var en af årsagerne til, at Novozymes var interesserede i os, vurderer Harish V., som har været i Biocon siden 1996.

Købet kom på et tidspunkt, hvor Biocons enzymaktiviteter levede en hensygnende tilværelse, da den indiske koncerns fokus lå på det farmaceutiske område.

- Det var et godt køb. For os i Indien, hvor markedet voksede langsomt, er det godt at spille en ledende rolle. Og da Biocon købte flere produkter hos de andre leverandører og foretog den lokale formulering her, var det det rigtige tidspunkt for os at få kontrollen. Så vi fik ikke bare en lokal ledende rolle, men vi fik også en signifikant rolle i det globale vin- og juicemarked, noterer G. S. Krishnan.
0..

BRANCHENYT
Læs også