Finansfokus - tirsdag

William Demant fremlægger tirsdag årsregnskab, hvilket sker, efter at konkurrenten GN Store Nord har præsenteret sine årstal

GN har vendt udviklingen til fremgang og vundet markedsandele i høreapparatmarkedet. GN Resounds høreapparatsalg leverede en organisk vækst på 12 pct., så det bliver spændende at se, hvor meget af den vækst, der er hentet hos WDH. Det har især været designsegmentet, som har haft succes, mens det dyre segment har haft det svært.

-Det dyre segment har været ramt i 2008, og kunderne har handlet nedad (købt billigere produkter, red.). Salget af William Demants Epoc-høreapparater har skuffet på salgssiden, hvilket også kan skyldes, at selskabet har haft en svær markedsføringsopgave, da Streameren blev lanceret samtidigt med Epoc-teknologien, vurderer aktieanalytiker Holger Smitt fra Gudme Raaschou, som den 26. januar hævede sin anbefaling på WDH-aktien til "akkumuler" fra "reducer" og gav aktien et kursmål på 210 kr.

Fokus rettes mod udsigterne for 2009, der kan blive en tynd kop the, samt mod William Demants produktlanceringer, der skal generobre markedsandele.

-Den ændrede prognose-lovgivning, konjunkturusikkerheden samt William Demants tre nedjusteringer af 2008-prognoserne giver en cocktail, som danner grundlaget for, at William Demants forventninger til 2009 kan blive meget bredt formuleret, og tilmed kan det være uden konkrete tal, udtaler Holger Smitt, som har større forventninger til lanceringerne i 2009, efter at William Demant tidligere har brugt store dele af sine udviklingsresurser på Epoc-teknologien, som blev lanceret i foråret 2008.

Tørlastrederiet D/S Norden kommer med regnskab for fjerde kvartal. Selskabet nedjusterede helårsforventningerne i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Rederiet har tilpasset kapaciteten og aktiviteterne til de markant ændrede vilkår i tørlastmarkedet, og rederiet har positioneret sig til at udnytte de langsigtede muligheder. D/S Norden venter nu et overskud på 740-800 mio. dollar efter skat for 2008. Jyske Bank, som den 20. februar indledte sin dækning af aktien med en salgsanbefaling og et kursmål på 180 kr. pr. aktie, har især fokus rettet mod hvordan tørlastrederiet vurderer sine muligheder mht. genforhandlinger.

- D/S Norden har fastlåst indtjeningen for en betydelig del af tørlastskibenes skibsdage i 2009, hvormed indtjeningen stabiliseres, men usikkerheden er klart blevet øget for denne indtjening, idet flere kunder ønsket at genforhandle kontrakterne, samt flere kunder har svært ved at få betalt for fragten, bemærker aktieanalytiker Karsten Sloth hos Jyske Bank. Seneste eksempler på dette har blandt andet været shippingselskabet General Nice Resources fra Hong Kong og den russiske kunde Rusal Trading International.

G4S præsenterer tal for fjerde kvartal, hvilket sker, efter at investorerne den 16. februar har fået årsregnskabet fra den svenske konkurrent Securitas. Sidstnævnte leverede et skuffende regnskab, som sendte Securitas-aktien ned med knap 10 pct. på dagen. Inden regnskabet fra Securitas vurderede Deutsche Bank-analytiker Tom Styrkes, at vagt- og sikkerhedsbranchen vil blive ramt af afmatningen, men at det vil ske sent i konjunkturcyklen, og det er årsagen til, at branchens aktier har klaret sig godt i 2008 i forhold til det generelle marked. Yderligere pointerede Styrkes, at Securitas vil møde effekterne fra afmatningen hurtigere end G4S, som har en større spredning i aktiviteterne end Securitas. G4S kan måske først mærke effekterne i andet halvår af 2009.

I Storbritannien finder vi mineselskabet Antofagasta, som kommer med regnskab for fjerde kvartal. Selskabet, som driver tre kobberminer i Chile, fremviste i tredje kvartal en indtjeningsfremgang på 3 pct., mens omsætningen steg 17 pct. Der vil være fokus på prognoserne for 2009, samt selskabets investeringslyst i fremtiden.

Den tyske energiforsyningsgigant E.ON kommer med regnskab for fjerde kvartal. I tredje kvartal gentog selskabet helårsforventningerne om en stigning i resultatet efter skat på 5-10 pct. E.ON har nydt godt af succesfulde opkøb og højere priser på elektricitet.

BRANCHENYT
Læs også