Obligationer: Holdt fast i fremgang trods udbudsbekymringer

Det danske obligationsmarked lukkede mandag i positivt terræn, efter en volatil handelsdag på de europæiske aktiemarkeder, som ved dansk lukketid lå uensartet. Den positive stemning på obligationsmarkedet kom til trods for øgede udbudsbekymringer trak de europæiske obligationer lavere. Alene i eurozonen planlægger regeringerne obligationssalg for mindst 12 mia. euro i denne uge.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede mandag 0,05 point højere i kurs 103,44 med en effektiv rente på 3,59 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,30 point højere i kurs 91,95 med en effektiv rente på 4,90 pct.

Efter sidste uges auktioner med udstedelse af obligationer for 94 mia. dollar er nye store auktioner i sigte for den kommende uge. Den amerikanske regering har annonceret auktioner for 63 mia. dollar i løbet af ugen. Det får investorerne til at bekymre sig for et overudbud af obligationer. I eurozonen ventes der i denne uge et obligationssalg på 12 mia. euro, hvor den tyske regering står det langt størstedelen med 8 mia. euro, mens også Holland, Østrig og Italien sælger ud...

BRANCHENYT
Læs også