Forsinket jagt på storsvindlere

Politiet mangler kræfter til at efterforske ejendoms- og pantebrevshandleres storsvindel. Politiet: Jagten går ind i 2009

Foto: Colourbox & Arkiv, Kollage: Mattias Grøndal

Der er risiko for, at de berygtede banditter i habitter slipper gennem finanskrisen uden at blive retsforfulgt for deres medvirken i omfattende økonomisk kriminalitet. Det mener advokat Pernille Bigaard, der er kurator i flere end 100 konkursboer.

»Politiet burde få tilført flere ressourcer, så de kan komme til bunds i de her sager, hvor ejendomme og pantebreve i lukkede kredse er blevet handlet rundt i en karrusel. Det handler om kolossale beløb og banker, der er faldet,« siger Pernille Bigaard.

Hun synes, at politiet bl.a. bør interessere sig for de ejendoms- og pantebrevshandlere, der optræder i Morgenavisen Jyllands-Postens serie om Det Store Ejendomsspil.

»Vi har givet politiet en del materiale og brugt ekstra ressourcer på at udføre opklarende arbejde. Desværre får vi meget lidt respons, og desværre har vi flere gange fået den besked, at man ikke har ressourcer til at dykke ned i det, som vi har lagt frem,« siger hun.

Politiet: Ekstra fokus i år

..

BRANCHENYT
Læs også