Multimedieskat møder kritik fra oppositionen

Den nye multimedieskat, der rammer 450.000 danskere med arbejdsgiverbetalt bredbånd, mobil eller computer, møder hård kritik fra oppositionen.

Regeringen og Dansk Folkepartis nye multimedieskat, der rammer omkring 450.000 danskere med mobil, bredbånd eller computer, der er betalt af arbejdsgiveren, får det glatte lag af oppositionen.

"Regeringen plejer at sige, at det, vi vil have mere af, skal beskattes mindre. Her øger man beskatningen af det, som vi vil have mere af, nemlig fleksibilitet, færre biler på vejene og familievenlige ordninger," siger politisk ordfører Anders Samuelsen fra Liberal Alliance.

Partiet truer samtidig regeringen og Dansk Folkeparti, hvis der ikke ændres i multimedieskatten.

Liberal Alliance er med i forligskredsen omkring finansloven, hvor der er afsat penge til renovering af boliger. Men i skattereformen har Dansk Folkeparti ønsket at få afsat yderligere 1,5 milliarder kroner til det formål.

Derfor mener Liberal Alliance, at det reelt har vetoret, fordi der så at sige bliver ændret i den oprindelige finanslovsaftale.

"For at bakke op om puljen til at renovere boliger i skattereformen, skal vi også diskutere multimedieskat," siger han.

Anders Samulelsen regner ikke med at regeringen og Dansk Folkparti bare ser stort på truslen og går uden om partiet.

"Det er en meget fast tradition inde på Christiansborg, at har man et forlig, så kan man ikke ændre noget uden alle er enige om det. Så det vil være meget usædvaneligt,"

"Hvis de gør det skaber de meget usikkerhed i fremtiden, hvor et forlig ikke er et forlig, hvilket er meget porblematisk på Christiansborg," siger han.

Anders Samuelsen bekymrer sig iøvrigt ikke om, hvor pengene i stedet skal komme fra til skattereformen.

"Det er ikke vores problem. Vi har ikke lavet sådan en skatteaftale," siger han.

S: VKO-blokken handler hovedløst

..

BRANCHENYT
Læs også