Clearwire hyrer topchef fra Vodafone

Clearwire har udnævnt tidligere leder fra Vodafone William Morrow som ny administrerende direktør.

Clearwires valg af William Morrow som ny topchef ses som et træk, der måske vil anspore den eftertragtede overgang fra at være en tilfældig tjenesteleverandør til at blive et nationalt teleselskab i USA, der kan tage konkurrencen op med AT&T og Verizon.

49-årige William Morrow begyndte i sin ny stilling mandag. Den stiftende CEO, Benjamin Wolff, er blevet vicebestyrelsesformand ved siden af den nuværende bestyrelsesformand, Craig McCaw.

Udnævnelse kommer kun få dage efter, Clearwire fremlagde planer om at nå op på 120 millioner potentielle kunder med WiMAX-netværk i flere end 80 markeder på tværs af USA ved slutningen af næste år.

Clearwire driver i dag kun to WiMAX-netværk i Baltimore og i Portland i Oregon udover omkring 50 andre trådløse datanetværk i USA og Europa.

Clearwire forsøger at opbygge et nationalt mobildatanetværk ved brug af standardbaseret WiMAX-teknologi, samtidig med at USA's to største teleselskaber bevæger sig mod at bruge LTE (Long-Term Evolution) i deres næste skridt fremad i hastighed.

WiMAX vil muligvis kun have et forspring i nogle få måneder endnu, da Verizon Wireless har offentliggjort at ville lancere en kommerciel LTE-tjeneste allerede næste år.

Justerer hastigheden

..

BRANCHENYT
Læs også