Ny anklage i sagen om nedgradering fra Vista

Det månedgamle søgsmål mod Microsoft om nedgraderinger fra Vista er skærpet. Anklageren søger skadeserstatning og ønsker, at sagen får status som kollektivt søgsmål.

Den californiske kvinde, der sagsøger Microsoft over nedgraderingsmulighederne ved Windows Vista, har nu revideret sit søgsmål for at fokusere sine anklager på det krav, at brugere er tvunget til at købe de dyreste versioner af Vista for at kunne nedgradere til Windows XP.

Sagen, som oprindeligt blev indgivet til en føderal domstol i Seattle af Emma Alvarado fra Los Angeles, blev genindgivet i torsdag.

I det omformulerede søgsmål gentager Emma Alvarado sine anklager om, at Microsoft forbrød sig mod den amerikanske delstat Washingtons love til beskyttelse mod uredelige forretningsmetoder og forbrugervildledning ved at begrænse computerleverandørers muligheder for at tilbyde XP på nye pc'er efter Vistas lancering først på året 2007.

'Nedgradering' beskriver de Windows-licensrettigheder, der i visse omstændigheder lader brugere bytte nyere versioner af Windows ud med en ældre version uden at være nødt til at betale for en ekstra licens. I praksis overføres licensen fra den nyere version til den ældre.

Det ændrede søgsmål udpensler i langt større detaljer, hvordan Microsoft angiveligt tjener på sin praksis angående nedgradering af Vista. Anklagen går nu især på de begrænsende regler, der siger, at det kun er muligt at nedgradere til XP Professional og kun fra Vista Business og Vista Ultimate.

Fra dyr til lige så dyr

..

BRANCHENYT
Læs også