Aktier: C20 fortsætter sin fremgang

Det danske aktieindeks forsætter, hvor det slap tirsdag og ligger over middag 3,5 pct. højere i 229,34

Der er stadig gang i finanssektoren, efter tirsdagens positive nyheder fra amerikanske Citigroup, hvor specielt Danske Bank er med til at præge den solide C20-stigning.

Den danske forsikringskoncern Topdanmark har aflagt regnskab for 2008, som investorerne tager pænt i mod og sender aktien op med 4,6 pct. til kurs 528 kr. Topdanmarks præmieindtægter i skadesdivisionen steg 0,8 pct. i 2008, mens livsforsikringsdivisionen viste en præmievækst på 11,9 pct. Det skadesforsikringstekniske nøgletal "combined ratio" blev også forbedret til 82,4 pct. i 2008 fra 84,3 pct. i 2007. Men combined ratio prognosen for 2009 forringes til 90 pct. fra 89 pct.

- Det er et pænt og nydeligt regnskab med tallene for 2008, dog også med lidt nedjusteringer af 2009-prognoser, hvilket der ikke var helt uventet. Topdanmark venter, at præmievæksten i 2009 vil ligge på minus 1-0 pct., mens vækstprognosen for skadesforsikringer lyder på 2 pct. Tidligere lød Topdanmarks vækstprognose på 2,5 pct. Combined ratio-prognosen bliver også forringet. Det blev ikke til en annoncering af præmiestigninger, så måske er Topdanmark ude på at tage markedsdele, mens andre har hævet præmierne, vurderer aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank, som har en købsanbefaling på Topdanmark.

Finansaktierne er stadig i fokus efter tirsdagens positive nyhedsstrøm fra amerikanske Citigroup. Danske Bank ligger over middag med en stigning på 8,5 pct. til 40,7 kr. Den finske forsikringskoncern, Sampo Group, har øget sin andel af Nordea-aktier til 15 pct. Før ejede Sampo 12,1 pct. af aktierne. Sampo har desuden forpligtet sig til at tegne sig for en del af aktierne i den nyemission, der skal finde sted i marts-april. Nordea løftes 3,4 pct. til kurs 33,1.

D/S Torm fortsætter morgenstundens stigning, efter at tankrederiet aflagde årsregnskab torsdag morgen, hvilket løfter aktien 10,4 pct. til kurs 55. Selve resultatet af rederiet Torms anstrengelser i 2008 ligger en kende lavere end ventet, men det har ikke den store påvirkning i det store billede. Derimod er prognosen for indeværende år værd at hæfte sig ved, vurderer analytiker Karsten Sloth fra Jyske Bank.

Jyske Bank hæver sin anbefaling af rederiet Norden til "køb" fra tidligere "sælg". Siden banken indledte sin dækning af aktien, er den faldet med 30 pct., hvilket Jyske Bank anser for en overreaktion. D/S Norden stiger 6,6 pct. til kurs 162,3. Nordens topchef Carsten Mortensen har tilmed købt 6500 aktier i rederiet til en samlet pris på 991.637 kr., oplyses det i en insidermeddelelse til fondsbørsen.

Det blev Boeing, som bliver Vestas's store amerikanske samarbejdspartner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vestas, at de undersøger mulighederne for at finde civile forsknings- og udviklingsprojekter inden for områder som aerodynamik, overvågning af materialers tilstand samt produktionsprocesser, design og analyse af kompositter. Vestas stiger 4,3 pct. til 250 kr.

BRANCHENYT
Læs også