EMC er på opkøbs-jagt

EMC er på jagt efter opkøbs-emner. Men kravene er skrappe.

Computerworld News Service: EMC er på udkig efter opkøbs-muligheder, men er kun interesseret i virksomheder, der kan hjælpe EMC til at konsolidere den eksisterende forretning.

Det handler altså ikke om at komme ind på nye markeder, oplyser storage-leverandørens topchef.

I en præsentation til finansanalytikere peger selskabets øverste direktør, CEO Joe Tucci, på "opportunistiske" fusioner og opkøb som et hovedfokus for virksomheden.

De skal bruges til at forbedre dens konkurrencedygtighed under den aktuelle økonomiske nedtur.

Med en likvid beholdning på 52,6 milliarder kroner er EMC sandsynligvis i stand til at foretage opkøb uden at være nødt til at trække på fremmedkapital til finansiering.

"På nuværende tidspunkt ville mit primære mål være en virksomhed, der er i samme forretningsområde som vores eget og ikke et tilstødende marked," fortæller Tucci.

"Jeg mener ikke, at det er et godt tidspunkt at gå ind i tilstødende markeder. Jeg mener til gengæld, det er et godt tidspunkt at vokse sig stærkere," siger han.

Flere kunder og flere folk
Blandt de faktorer, der ville gøre et opkøb attraktivt for EMC, er tilføjelsen af dygtige folk, anskaffelsen af ny teknologi samt adgang til en virksomheds kunder.

Forbedring af EMC's teknologi og produktportefølje er en prioritet for virksomheden i det aktuelle klima, men Tucci fortæller, at EMC ikke ser nogen grund til at øge sine udgifter til forskning og udvikling til mere end 12 procent af virksomhedens omsætning i 2009.

EMC brugte denne samme procentdel af selskabets årlige omsætning på forskning og udvikling i 2008 og 2007.

12 procent af omsætningen er "stadig et meget stort engagement," påpeger Tucci.
interesse for os, fik større budgetter," oplyser han.

Oversat af Thomas Bøndergaard

BRANCHENYT
Læs også