Tidsfrist for energiforbedringer skrider

Kommunerne vil bede regeringen om lov til at bruge et to-cifret milliardbeløb på energiforbedringer i offentlige bygninger. Men 47 af kommunerne ser sig nu ikke i stand til at kunne opfylde tidsfristen for energirapporter.

Mange kommuner vil ikke kunne holde tidsfristen for at lave handlingsplaner, der skal give energibesparelser i milliardklassen i blandt andre skoler. Arkivfoto: Finn Frandsen Foto: Finn Frandsen

Knap halvdelen af landets kommuner ser sig nu ude af stand til at kunne opfylde de fastsatte tidsfrister for energibesparelser i milliardklassen i tusinder af skoler, daginstitutioner, biblioteker og mange andre offentlige bygninger.

Selv om formanden for KL's teknik- og miljøudvalg, Jens Stenbæk, anslår, at kommunerne nu har behov for energibesparende investeringer for et to-cifret milliardbeløb for at kunne opfylde regeringens ambitiøse energihandlingsplan, vil kommunerne tidligst med udgangen af året have dannet sig et samlet overblik over, hvor galt det står til i de mange utidsvarende bygninger.

Dermed vil de oprindelige tidsfrister for handlingsplanen for nedsættelse af det offentlige energiforbrug være overskredet med to år. Planen går bl.a. ud på en nedbringelse af det kommunale varmeforbrug med 24 pct.

Fristforlængelser

..

BRANCHENYT
Læs også