Unge bilister atter fredløse

På få måneder er unge bilisters muligheder for at kunne købe bilforsikring til lavpris udtømte.

Foto: Lars Krabbe Foto: Lars Krabbe

Unge bilister er på det nærmeste blevet fredløse på forsikringsmarkedet, efter at bl.a. lavprisselskabet Alka har smidt håndklædet i ringen og stoppet en aggressiv priskonkurrence for at få fat i de unge på landevejene.

I løbet af få måneder synes mange unges muligheder for at kunne købe forsikringer, der bare matcher deres ofte beskedne indtægter, derfor at være udtømte.

Selv om konkurrencen på bare et år har kostet Topdanmark mere end halvdelen af samtlige bilkunder på under 23 år, så skal de unge fortsat se i vejviseren efter forsikringspæmier, der bare tilnærmelsesvist kommer i nærheden af de præmier, som deres forældre må betale. I hvert fald hos Topdanmark.

De unge laver simpelthen for mange dyre buler, og det skal andre kunder ikke betale for, fastslår Topdanmarks adm. direktør, Poul Almlund.

Trods alle intentioner om at få stadig flere miljørigtige og sikre biler på vejene lyder hans eneste råd til 18-årige ungersvende med bildrømme og lave budgetter:

»Køb jer en gammel spand, og nøjs med at lade den ansvarsforsikre. Når I så har kørt i den i nogle år og har fået erfaring nok, kan I købe jer en dyrere bil og lade den kaskoforsikre.«

Spår flere omkostninger

..

BRANCHENYT
Læs også