Obligationer: Åbner højere

Det danske obligationsmarked er torsdag åbnet pænt højere som ventet, efter at investorerne på de europæiske aktiemarkeder hjemtager lidt gevinster oven på de seneste dagens markante fremgang.

Torsdagen bliver alt andet end kedelig og byder på flere spændende begivenheder på begge sider af Atlanten. Største opmærksomhed vil rettes mod det amerikanske detailsalg i februar.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, er torsdag åbnet 0,52 point højere i kurs 102,97 med en effektiv rente på 3,65 pct. Blandt realkreditobligationerne åbner 4-35'erne 0,23 point højere i kurs 91,68 med en effektiv rente på 4,93 pct.

- Aktiemarkederne lider fortsat under en overordnet negativ stemning, hvilket på længere sigt bør understøtte obligationsmarkederne, siger obligationschef Kevin Yang hos Shinkong Life Insurance til Bloomberg News. Investorerne vil formentlig øge efterspørgslen efter de fastforrentede papirer, såfremt det amerikanske detailsalg kommer ind dårligere end ventet, eftersom den amerikanske økonomi fortsat er meget svag, bemærker obligationschefen.

Danske Bank nedjusterede onsdag eftermiddag sine prognoser for den globale vækst i 2009. Den globale produktion og efterspørgsel har været i frit fald de seneste tre-seks måneder, og den negative udvikling er fortsat i starten af 2009.

- Vi forventer nu, at den amerikanske BNP-vækst bliver på minus 2,7 pct. i 2009 mod tidligere forventning på minus 0,5 pct., skriver Danske Bank. For eurozonen ventes væksten ligeledes at vise minus 2,7 pct. i 2009, hvor der tidligere var ventet minus 0,7 pct

På makrosiden torsdag vil tal for det amerikanske detailsalg kaste lidt lys over, hvordan den økonomiske vækst i USA forløber i første kvartal. Detailsalget ekskl. biler viste en overraskende fremgang på 0,9 pct. i januar. Økonomerne venter et fald i salget ekskl. biler på 0,1 pct. i februar, mens det overordnede detailsalg ventes at vise et fald på 0,5 pct.

Der kommer tal for de nye ugentlige ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse, som ventes at vise en marginal fremgang til 644.000 personer i forhold til 639.000 personer ugen forinden.

Den Europæiske Centralbank offentliggør sin månedsrapport for marts. I februar vurderede centralbanken, at den økonomiske aktivitet i eurozonen fortsat vil være svækket de kommende kvartaler, men at faldet i råvarepriserne siden midten af 2008 bør kunne udløse en stigende købekraft og dermed understøtte forbruget.

Der kommer tal for den tyske industriproduktion i januar, som ventes at vise et fald på 3,0 pct. i forhold til et fald på 4,6 pct. måneden forinden. På årsbasis ventes der et fald i industriproduktionen på 15,5 pct. i januar.

BRANCHENYT
Læs også