Dell skal spare yderligere fem mia. kr.

Krisen rammer Dell hårdere end først antaget. Man har fra organisationens hovedsæde i Texas fundet ud af, at der skal spares yderligere for at komme gennem krisen.

Studio XPS 13 fra Dell. Foto: Dell

Dell kommer til at spare endnu mere i fremtiden. Tidligere har man bedt de ansatte om at tage ferie uden løn, men man har nu besluttet, at besparelserne skal øges fra de 17,7 milliarder kroner, der oprindeligt var målet, til 23,6 milliarder kroner.

Det kan komme til at betyde, at nogle af de ansattes ferie nu bliver permanent.

"Vi er i i gang med at evaluere de nuværende stabstal for EMEA-regionen, hvor Danmark hører under. Jeg kan dog ikke komme nærmere ind på, hvornår denne proces med at evaluere bliver færdig," siger Amy King, talskvinde for Dell.

"De seneste 18 måneder har vi koncentreret os om at styrke vores kundefokus og reducere omkostninger rundt omkring i den globale organisation. En del af processen går ud på at omstrukturere organisationen, så vi kan forblive konkurrencedygtige."

Flytter produktionen til billigere steder
Dell har på det seneste skiftet strategi fra at fokusere på bestemte lande til i stedet at have en global strategi med fire fokusområder: private, små-mellemstore virksomheder, store virksomheder og det offentlige.

Man har i Dell forsøgt at navigere sig gennem krisen ved at lukke fabrikker og outsource computerproduktionen.

Allerede i 2008 begyndte Dell at skære jobs i Canada, hvor man lukkede et call-center i byen Kanata, der beskæftigede 1.100 mennesker. Call-centeret var åbnet i 2006. Avisen Ottowa Citizen mener, at lukningen skyldes en høj canadisk dollarkurs.

I januar i år lukkede Dell en fabrik i Irland, der havde 1.900 ansatte. Produktionen blev derefter rykket til Polen.

Der er omkring 500 ansatte hos Dell i Danmark. Man har i den danske afdeling haft en stigende omsætning samt et to-cifferet millionoverskud de seneste par år. Egenkapitalen var på over 100 millioner kroner i 2008.

I alt har Dell siden 2007 skåret 9.400 arbejdspladser, så man i slutningen af 2008 var på 78.800 ansatte globalt set.

BRANCHENYT
Læs også