Aktier: Genmab løft trods C20-fald

Handelen på fondsbørsen i København bar præg af nervøsitet og store udsving hos enkeltaktier.

Det danske C20-indeks lukkede 0,5 pct. lavere i 224,2, og var isæt trukket ned af de to danske giganter Vestas og A.P. Møller Mærsk, der begge dykkede omkring 4 pct., mens Nordea og Genmab trak i modsat retning med pæne stigninger i omegnen af 6-7 pct.

- Dagens handel var præget af en lav aktivitet, og især Mærsk og Vestas var under pres, uden selskabsspecifikke nyheder. Imens forsatte de danske bank-aktier de sidste dages solide fremgang, og Genmab nød godt af at være blevet udvalgt til UBS "preffered-list". Dagen bød på forsat svage amerikanske arbejdsmarkedstal, men lidt bedre end ventet detailsalgstal, og yderligere fik General Electric sænket sin kreditvurdering hos Standard & Poors, sagde afdelingschef for skandinaviske aktier Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Genmab steg 6,4 pct. til kurs 225,0. Fremgangen kom, efter at UBS har sat Genmab-aktien på sin udvalgte anbefalingsliste "preferred-list", og selskabet fik hævet anbefalingen til køb fra neutral. UBS fastholder kursmålet på 270 kr. og pointerer, at Genmab-aktien er faldet 30 pct. siden toppen den 9. februar, hvilket er sket uden betydelige nyheder fra Genmab. I analysen pointeres det, at der er udsigt til en amerikansk godkendelse af Arzerra CLL (mod kronisk lymfatisk leukæmi) i de kommende uger, og der er mulighed for at Arzerra ud over godkendelsen kan få en positiv anmærkning (priority) af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA.

FLSmidth lukkede 3,9 pct. højere i 132,8, efter at Minerals-divisionen har modtaget en ordre på ca. 300 mio. kr. fra tyske Hoesch Spundwand und Profil GmbH. Ordren består af udstyr til materiale-håndtering, og udstyret skal indgå i moderniseringen af HSP's stålvalseværk i Dortmund.

Danske Bank og Nordea fortsatte ugens fremgang og lukkede henholdsvis 3,5 og 7,4 pct. højere.

DSV gik 0,5 pct. tilbage til kurs 42,3. Transportkoncernen blev presset, efter at fra schweiziske Panalpina aflagde svage regnskabstal, hvor omsætningen var klart under analytikernes forventninger, mens EBIT stort set er på linje med forventningerne. Panalpina-aktien faldt godt 2 pct.

Lundbeck lukkede torsdag 1,8 pct. højere i kurs 99,0. Medicinalkoncernen meddelte at have købt de nordamerikanske rettigheder til nalmefene af finske Biotie Therapies, og dermed har Lundbeck nalmefene-rettighederne i stort set hele verden. Nalmefene er i fase III, og Lundbeck venter at kunne indsende registrerings- og godkendelsesansøgning i løbet af 2011. Midlet skal anvendes til behandling af stofmisbrug, alkoholmisbrug og manglende impulskontrol.

Rockwool faldt 6,7 pct. til kurs 280,0, efter at have aflagt årsregnskab. Isoleringskoncernen præsenterede et resultat efter minoritetsinteresser på 1 mia. kr., hvilket næste er en halvering fra de 1,97 mia. kr. sidste år. Resultatet levede dog op til selskabets egne langsigtede mål til en overskudsgrad på 11 pct. trods finanskrisen. Imens faldt omsætningen 1,5 pct. til 13,7 mia. kr. fra året tidligere. Rockwool forventer et omsætningsfald på 14 pct. i 2009, mens resultatet efter minoritetsinteresser forventes på 400 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også