Skattely overgiver sig

Luxembourg, Østrig og Schweiz bøjer sig for pres, og lemper nu på bankhemmeligheden i skattesager. Cayman Islands er nu parat til at underskrive aftale.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Torsdag var det Liechtenstein, og fredag bøjede Luxembourg, Schweiz og Østrig sig for det voksende international pres mod skattely.

Efter et møde med OECD's generalsekretær, Angel Gurria, vil Luxembourg ifølge budgetminister Luc Frieden nu »udveksle informationer på forespørgsel af udenlandske skattemyndigheder i specifikke sager på basis af konkrete beviser«.

OECD vil på weekendens G20-finansministermøde i London, der blev indledt i aftes, præsentere en revideret liste over lande, der ikke honorerer OECD's standarder omkring udveksling af skattemæssige data. I dag tæller listen Andorra, Liechtenstein og Monaco, men OECD har mere end antydet, at Schweiz, Luxembourg og Østrig vil blive føjet til de »ikke-samarbejdsvillige lande«.

Sker det, har EU-kommissionen truet med at indføre sanktioner, der kan ramme bankindustrien i tre lande meget hårdt.

USA er åben over for sanktionsmuligheden, fordi den schweiziske storbank UBS ikke har villet udlevere navnene på de 52.000 amerikanere, der mistænkes for at have skjult formuer på konti i banken.

»Reglerne omkring bankhemmelighed er et instrument til beskyttelse af privatlivets fred, men Luxembourgs regler er ikke uforenelige med OECD's standarder på området,« siger Luc Frieden.

Østrig har givet sig

..

BRANCHENYT
Læs også