Pensionssektoren i nye problemer

Hver dag kæmper flere danske pensionsselskaber for at holde sammen på økonomien. Fortsatte kurstab på aktier og obligationer udgør en reel trussel.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Flere danske pensionsselskaber balancerer igen på randen af kursværn. Voldsomme kursfald på aktier og rentefald på obligationer betyder, at selskabernes situation er mere end svær. Hver dag kæmpes for at holde sammen på økonomien.

Derfor kan selskaber uden kursværn blive tvunget til at indføre et værn for at holde på kunderne. Mens selskaber, der allerede har et værn, hvor de beholder 5 eller 10 pct. af kundernes opsparing, hvis de flytter deres penge til et andet selskab, kan blive tvunget til at øge det.

En ny opgørelse fra Finanstilsynet viser, at selskaberne ved årets udgang næsten ikke havde flere reserver i form af kollektiv bonuspotentiale til fremtidige depotrenter højere end markedsrenten. Den kollektive bonuspotentiale faldt i 2008 fra 79 til 12 mia. kr. i overdækning. Samtidig brugte nogle selskaber alle de frie reserver og måtte låne af de bonusser, der allerede var blevet fordelt til kunderne.

Alle bør være ydmyge

..

BRANCHENYT
Læs også