Konkurrent klager over KMD

Tabulex, som konkurrerer mod KMD på markedet for skole-it, har indklaget KMD for både Konkurrencestyrelsen og for Klagenævnet for Udbud.

En af KMD's konkurrenter angriber nu den store leverandør af it-systemer til det offentlige i to klagesager. Det er Tabulex, som leverer skole-it systemer i konkurrence med KMD, som har indklaget virksomheden for både Konkurrencestyrelsen og Klagenævnet for Udbud.

Virksomheden, der tidligere uden held har klaget over KMD, har med opbakning fra Dansk Industri indgivet to klager over KMD.

Den ene klage er til Klagenævnet for Udbud, hvor Tabulex har klaget over en konkret partnerskabsaftale i Tønder Kommune, som ifølge Tabulex er et forsøg på at omgå udbudsreglerne.

Klagesagerne kommer kun to uger efter, KMD officielt skiftede sin offentlige ejerkreds ud med private ejere i EQT og ATP. Det har dog ikke spillet den store rolle for Tabulex.

"Vi var gået i gang med det her, så vi havde klaget lige meget hvad," siger Lars Fredsted, der er administrerende direktør i Tabulex.

Og Lars Fredsted fortæller, at det ikke er Tønder Kommune, som Tabulex er ude efter.

"Vi har et godt forhold til både brugere og beslutningstagere i Tønder Kommune," siger Lars Fredsted og tilføjer:

"Sagen er rejst af principielle grunde for at få afklaret, om EU's udbudsregler er blevet tilsidesat i situationen."

Et bundt klager
Tabulex har samtidig med klagen til Klagenævnet for Udbud også klaget til Konkurrencestyrelsen over, at KMD sælger sine systemer i pakker, som skole-it virksomheden mener skader konkurrencen.

"Bundlingsteknikken og KMD's tilbud om rabatter på konkurrenceudsatte systemer er en helt klar metode til at eliminere konkurrence," siger Lars Fredsted, som mener, at kommunerne også træder ved siden af deres egen politik.

"Den strider direkte imod KL's erklærede politik om at sikre kommunerne konkurrence på markedet. Derfor mener vi, der er basis for, at Konkurrencestyrelsen skrider ind mod denne overtrædelse af konkurrencereglerne og styrelsens tidligere påbud til KMD," siger han.

Konkurrencestyrelsen ønsker ikke, at kommentere sagen.

Konkurrencestyrelsen kigger på sagen, og chefkonsulent Ole Skotner oplyser, at styrelsen vender tilbage til klageren, når styrelsen har afklaret, om der er grundlag for at gå videre med sagen.

BRANCHENYT
Læs også