Bioporto: Licensaftale kan give store indtægter

Administrende direktør i Bioporto, Thea Olesen, synes, at fremtiden ser fin ud, på trods af at firmaet har haft nogle forsinkelser i lanceringen af produkter.

"Krise eller ej. Vores resultat var som ventet. Vi tror stadigvæk på, at vi får gennemført vores licensforhandlinger og får en aftale på plads," udtaler hun til RB-Børsen.

Hun fremhæver, at det ofte tager lang tid af få godkendt produkter i medicinalindustrien, fordi markedet skal acceptere produktet først.

- Det man kan glæde sig over i forhold til vores branche er, at når produkterne først kommer i produktion, vil de blive på markedet i lang tid, siger Thea Olesen.

Hun understreger, at firmaets egne produkter er ved at blive godkendt på forskellige hospitaler, men at den bærende indtjening vil komme fra licensaftaler.

- Vi vil gerne prøve at komme ud til så stort et marked som overhovedet muligt. Det er vigtigt, at vi kommer ud i store formater, både ved at servicere markedet med egne produkter, men også ved licencindtægter, udtaler Thea Olesen.

Hun venter ikke, at firmaet bliver påvirket særlig meget af krisen i 2009.

- Der hvor vi bliver påvirket er i salget til forskningsmarkedet. Men det er ikke de store mængder. I vores salg til pharmaindustrien er vi så godt som upåvirkede, understreger Thea Olesen.

BRANCHENYT
Læs også