Hardwareproducenter gør klar til Windows 7

Der er nye designs på vej af både bærbare og desktop-pc'er. Pc- og hardwareproducenterne begynder at justere deres komponenter for bedst muligt at udnytte de nye funktioner i Windows 7.

Computerworld News Service: Microsoft har offentliggjort mange forbedringer i Windows 7, såsom understøttelse af mere hardware og af touchscreen-applikationer. Det vil hardwareproducenterne gøre brug af.

Pc-producenter som Dell og Fujitsu er i gang med at designe nyt hardware for at kunne tilbyde flere valgmuligheder inden for trådløse netværk og touchscreens, som giver brugerne en nem måde at interagere med computeren på.

Dell har netop offentliggjort sin Studio 19, som er en alt-i-en-pc med multitouch-funktionalitet, hvor brugeren kan give samtidige input med to fingre på skærmen for at zoome, panorere, vippe eller dreje elementer i fotos, redigere spillelister eller surfe på nettet.

Multitouch-funktionaliteten giver brugeren en rigere og mere fordybet multimedie-oplevelse, end mus og keyboard gør, mener Dell.

Og Studio 19 er kun et udkast til, hvordan Dells fremtidige Windows 7-pc'er kommer til at være. Pc-producenten har allerede givet sin bærbare Latitude XT2 touchscreen-funktionalitet, og en talskvinde for Dell oplyser, at virksomheden i tiden fremover vil arbejde på at indbygge touchscreen-funktionalitet i alle sine både desktops og bærbare.

Dell har nok været mest højlydt angående sin indsats om at skræddersy hardware til at udnytte funktioner i Windows 7. Dell giver dog ingen detaljer om yderligere hardware-justeringer, men dette styresystem vil ifølge Dell udgøre en mulighed for at give en saltvandsindsprøjtning til en pc-industri, der ikke går så godt, som den har gjort.

Dells salg af desktops faldt, mens virksomhedens salg af bærbare forblev fladt i sidste kvartal.

Højere datagennemstrømning
Windows 7 vil helt bestemt påvirke, hvordan hardware bliver designet, og Fujitsu håber på at bygge hardware, der udnytter den forbedrede trådløse kommunikation, sikkerheds- og touch-funktionalitet, fortæller Paul Moore, som er senior director for marketing af mobile produkter hos Fujitsu.

Virksomheden vil forbedre de bærbare, der sælges til vertikale markeder og kunder. Fujitsu har rigelig erfaring med tablet-pc'er, og virksomheden overvejer alvorligt at tilføje touchscreens, oplyser Moore. Han giver dog ingen tidsplan om, hvornår virksomheden kan tænkes at lancere touchscreen-bærbare.

Udover multitouch-skærme vil Windows 7 også genkende ny hardware og bliver designet til at fungere bedre med flerkernede procesorer og med storage-produkter såsom solidstate-drev, skrev en softwareingeniør fra Microsoft i et blogindlæg i januar.

Styresystemet vil for eksempel overføre data til SSD'er i større datablokke, hvilket vil hjælpe til at vedligeholde en høj datagennemstrømning fra storage-enheder. Også Hewlett-Packard samarbejder med Microsoft om at udnytte Windows 7-funktionalitet i sin hardware.

"Vi samarbejder meget tæt med Microsoft... som i kraft af at være vores største partner, også er meget afhængig af HP. Derfor samarbejder Microsoft også i stor udstrækning med HP, før virksomheden foretager ændringer i sin software, for at sikre kompatibilitet med alle vores produkter," fortæller Fred Bullock, som er vice president for marketing hos Hewlett-Packard.

HP's TouchSmart PC udgør et glimrende eksempel på et godt makkerskab med Windows 7 ved at fremvise kernefunktionaliteten ved de nye egenskaber i Windows 7 såsom understøttelse af touchscreen, oplyser Bullock. HP planlægger dog også at opbygge sine egne evner inden for touchscreen for at differentiere sig fra Microsoft.

Herudover har chipproducenter inklusiv Qualcomm og Nvidia allerede opnået certificering til at sætte skub på kommunikations- og video-funktionalitet i Windows 7.

Ros fra betatestere
Qualcomm har udtalt, at dens indlejrede chip Gobi2000 3G fungerer sammen med Windows 7, som er designet til at lade netbooks og bærbare få adgang til adskillige 3G-netværk ved brug af HSPA (high-speed packet access) eller EV-DO (evolution-data optimized).

Denne chip understøtter forbedrede hastigheder. Nvidia har også udgivet beta-drivere til virksomhedens netbook-platform, Ion, der vil gøre de små computere i stand til at afspille video i høj opløsning.

Windows 7 har fået ros fra beta-testere, som siger, at det er hurtigere og mindre ressource-krævende end det aktuelle Windows Vista. Det ny styresystem er afprøvet på og fungerer effektivt på pc'er lige fra store gaming-desktops til små netbooks, som ikke har megen hverken hukommelse eller processor-kraft.

Men ligesom ved alle tidligere udgivelser af Windows vil kunder nok gøre klogt i at vente med at købe ny computer, indtil Windows 7's værste børnesygdomme er overstået, mener David Milman, som er CEO for Rescuecom.

Nogle kunder er måske utålmodige og ønsker at opgradere så hurtigt som muligt fra det fejlslåede Windows Vista, men han anbefaler kunder, at vente indtil den første Service Pack udkommer, hvilket ifølge Milman nok først bliver i 2010.

Oversat af Thomas Bøndergaard

BRANCHENYT
Læs også