Aktier: FLS og NKT i front for C20

Det blev til endnu en solid dag for C20, hvor fire aktier endte med en stigning på over 7 pct.

Finansaktierne hjalp med til at løfte indekset, efter at der kom positivt nyt fra engelske Barclays. I den anden ende af tabellen lå APM, som havde det svært hele dagen. C20 endte 1,4 pct. højere i 227,25.

- Det blev endnu en positiv dag, hvor finanssektoren igen havde en finger med i spillet. C20 haltede lidt efter de internationale børser, idet APM var med til at tynge indekset oven på Deutsche Banks negative dækning af aktien, udtalte chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

Sidste uges solide optur i den finansielle sektor fortsatte. Denne gang kom den positive nyhedsstrøm fra den britiske storbank, Barclays, som hoppede med på vognen over banker, som havde oplevet en positiv start på 2009. Banken lå ved dansk lukketid godt 20 pct. højere, mens amerikanske Citigroup steg 22 pct. Det smittede også af på de danske banker, hvor Nordea blev løftet 5 pct. til 29,4 kr., mens Danske Bank steg 4,1 pct. til 43,7 kr. Begge aktier havde i den indledende handel ligget betydeligt højere.

Positivt nyt og optimisme prægede FLSmidth, som holdt kapitalmarkedsdag, og det gav grundlag for mandagens solide kursstigning i aktien, lød det fra Sydbanks analytiker Jacob Pedersen, som deltog i kapitalmarkedsdagen. Ingeniørkoncernen håber på en stærkt stigende indtjening fra koncernens Customer Service-aktiviteter, som er den del af koncernen, der træder til, når ingeniørerne har afleveret de færdige mineral- eller cementfabrikker. Aktien steg 10,4 pct. til 138,3 kr.

- Det er positivt, at FLS oplyser, det er gået rigtig godt i marts. Analytikeren bemærkede også, at FLS's finansdirektør Poul Erik Tofte, vil finde det meget skuffende, hvis EBIT-marginen i 2009 kommer under 8-9 pct. - endda inklusive eventuelle omstruktureringsomkostninger f.eks. til afskedigelser, hvilket ifølge Jacob Pedersen må berolige selv de mest pessimistiske analytikere.

A.P. Møller - Mærsk blev presset mandag, efter at den tyske storbank Deutsche Bank indledte dækning af APM-aktien. Det skete med en salgsanbefaling og et kursmål på 19.940 kr. A.P. Møller - Mærsk faldt 2,1 pct. til 23.500 kr.

Den europæiske vindenergiorganisation, EWEA, hævede sin målsætning for, hvor meget vindenergi, der skal være installeret i Europa i 2020. Nu er målet 230 GW, hvor der tidligere blev sigtet på 180 GW. Vestas endte mandagen 3,7 pct. højere i 251 kr.

Men også et par aktier, som ikke var præget af selskabsspecifikke nyheder, oplevede pæne stigninger mandag. NKT, som havde en hård tid efter 2008-regnskabets offentliggørelse den 5. marts, genvandt yderligere terræn mandag og steg 10 pct. til 96,3 kr. Carlsberg steg 7,4 pct. til 224 kr., mens Coloplast steg 7,6 pct. til 362 kr.

- Det skal dog bemærkes, at omsætningen i flere af dagens højdespringere er ganske begrænset, hvilket tyder på at der stadig lurer lidt usikkerhed i markedet, sagde Claus Paaske Larsen.

BRANCHENYT
Læs også