Finansfokus

Regnskabssæsonen er ved at ebbe ud, så det er ganske småt med præsentationer. Der er lidt mere liv på den makroøkonomiske scene.

Tirsdag byder på et par generalforsamlinger fra Sparbank og Vordingborg Bank. Men bankerne kommer alligevel i søgelyset med inspiration fra det britiske. Direktørerne fra Barclays, Lloyds og HSBC taler og høres i The Upper House i parlamentet. Det løber af staben kl. 13.30 dansk tid. Det er ventet, at nyhedsstrømmen vil være tyndbenet, men analytikerne vil være opmærksom på nyt derfra. Mandag meldte Barclays sig i koret af banker, der er kommet "godt i gang" med 2009. Tidligere har vi hørt samme melding fra schweiziske UBS og Credit Suisse, amerikanske Citigroup og Bank of America samt Deutsche Bank. Barclays arbejder på frasalg af aktiviteter, for at kunne betale staten gebyret for at deltage i "asset protection-programmet", så Barclays slipper for at betale med preferred shares (fordels-aktier). Det vil udvande de nuværende aktionærer.

Ved 11-tiden offentliggøres ZEW-erhvervstillidsindikatoren fra Tyskland. Indikatoren hører ikke til blandt de mest pålidelige, men alt andet lige giver den en indikation for situationen. Zew-indikatoren er udarbejdet ved en rundspørge af analytikere, institutionelle investorer og erhvervslivet. Analytikerne kalkulerer med et fald i "Eco. Sentiment" til minus 8 i marts fra minus 5,8...

BRANCHENYT
Læs også