Vilde rygter om statens it-satsning

Statens It er på vægten i disse dage. Trods rygter om det modsatte afviser finansministeriet en lukning af det storstilede og udskældte projekt.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Finansministeriet afviser overfor Computerworld, at projektet lukkes, som Radioavisen ellers oplyser.

"Det passer ikke," siger Søs Marie Serup, kommunikationschef i Finansministeriet til Computerworld.

Balladen og de svirrende rygter understreger imidlertid, at den endelige dom for Statens It er på trapperne.

Det sker godt et år efter, at Computerworld kunne afsløre, at staten gik med planer om at ville samle sin it-organisation i et fælles supercenter.

Nu kommer der snart en afklaring for de godt 650 medarbejdere, der ifølge planen skal arbejde i det nye center, hvis opgave er at samle it-driften fra en stor del af staten og samtidig spare omkring 425 millioner kroner om året.

Jan Cilius Nielsen, direktør for projektet, fortæller, at Statens It har afleveret sit bidrag til business casen for det statslige it-driftcenter. Det er den del, som drejer sig om omkostningerne ved at etablere centeret, som Statens It har haft ansvaret for.

"Så er der den anden side af sagen, som drejer sig om de nuværende udgifter, som Finansministeriet udarbejder. Det er parringen af de to forhold, der giver business casen," siger Jan Cilius Nielsen.

Han fortæller, at der nu forhandles om den endelige beslutning.

"Vi afleverede vores materiale for snart flere uger siden," siger Jan Cilius Nielsen, som dog ikke vil løfte sløret for, hvad Statens It er nået frem til.

"Det vil jeg ikke, så længe det er i et forhandlingsforløb," konstaterer Jan Cilius Nielsen.

Computerworld erfarer, at selve etableringen af Statens It og omfanget af opgaven stadig er til diskussion.

Omkostningerne skulle være for store til at Finansministeriet umiddelbart vil iværksætte planen, erfarer Computerworld fra kilder tæt på sagen.

Hverken Jan Cilius Nielsen i Statens It eller Lars Frelle-Petersen, digitaliseringschef i Finansministeriet, har ønsket at kommentere oplysningerne. De understreger dog begge, at Statens It ikke er ved at lukke.

Tidligere har der været forlydender om, at Statens It vurderede, at regningen kan vokse til dobbelt størrelse og lande tæt på en milliard kroner.

En melding som Jan Cilius i december trak i land på.

Svær kommunikation

..

BRANCHENYT
Læs også