Få et vildt biograf-tv til 40.000 kroner

Philips er parat med et usædvanligt aflangt fjernsyn, der har samme skærmformat som et biograflærred.

Philips' nye "biograf"-tv. Foto: Philips. Camera 12

Selv om finanskrisen i øjeblikket kradser mere end en ulden sweater, kan det alligevel være, at der er nogen, som fortsat har madrassen smækfyldt med knitrende tusindkronesedler.

Hvis du overvejer at bruge sparepengene på at bygge en hjemmebiograf, skal du måske kaste et blik på Philips' nyeste fjernsyn.

Modellen hedder Cinema 21:9, og talkoden er ikke en henvisning til et bibelcitat, men derimod hentydning til skærmformatet. Vi er i dag alle sammen på fornavn med 16:9 til vores fladskærme, og 21:9 er blot et noget mere aflangt format.

Det unikke ved 21:9-formatet er, at det bruges i rigtig mange film. Hvis du eksempelvis afspiller dvd'en med Ringenes Herre på din nuværende fladskærm, vil du derfor få sorte bjælker over og under billedet. Nogle fjernsynsmodeller tillader, at du zoomer ind, men så skærer du noget af billedets sider.

Med et tv i 21:9-format får du derimod fyldt hele skærmen ud, hvis dvd-filmen er i "ægte" biografformat.

Ambilight Spectra
Philips nye LCD-fjernsyn er 56 tommer, opløsningen 2560 gange 1080 pixels, og det har ligesom mange andre af Philips' fjernsyn indbygget Ambilight. I det her tilfælde hedder det Ambilight Spectra, og det kaster løs med farver på stuens bagvæg for at give brugeren fornemmelsen af at være i biffen. Lugten af popcorn og lyden af knitrende slikposer, må man dog selv stå for.

Med til en god biografoplevelse hører lyden, og fjernsynet er udstyret med fem HDMI-porte, så der kan tilsluttes surroundanlæg, Blu-ray-afspiller med mere.

Selv om det er et biograf-tv, kan det være, at det også skal bruges til tv-udsendelser i det efterhånden velkendte 16:9-format. Ifølge Philips vil fjernsynet automatisk tilpasse signalet til 21:9-format. Vi går ikke ud fra, billedet bliver trukket skævt, men der skæres nok lidt af i toppen og bunden af billedet. Det er noget af billetprisen, der må betales for Cinema 21:9.

Helt konkret koster fjernsynet 39.999 kroner, og det er ude i butikkerne i løbet af april.

Du kan læse meget mere om fjernsynet her.

Som en lille bonus er fjernsynet desuden udstyret med Philips NET TV, der gør det muligt at gå trådløst på nettet. Så fra sofaen kan du se klip fra YouTube, selv om nogen nok vil mene, at det er lettere blasfemisk at se grynede videofiler på et husalter som Cinema 16:9.

BRANCHENYT
Læs også