Obligationer: Marginale fald trods sur aktiestemning i Europa

Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag marginalt lavere, selvom også de europæiske aktiemarkeder ligger med små fald.

Det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer overaskede positivt tirsdag formiddag og har været med til at reducerer faldende på obligationsmarkedet. Fokus er nu rettet mod tal for det amerikanske boligmarked.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, ligger tirsdag middag 0,04 point lavere i kurs 101,85 med en effektiv rente på 3,78 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,08 point lavere i kurs 91,40 med en effektiv rente på 4,95 pct.

Tirsdag formiddag blev ZEW-erhvervstillidsindikatoren fra Tyskland offentliggjort og viste en forbedring til minus 3,5 i marts sammenlignet med minus 5,8 måneden forinden. Analytikerne havde ventet en forværring til minus 8,0.

- Erhvervstilliden vil formentlig blive forbedret de kommende måneder, siger økonom Simon Junker hos Commerzbank til Bloomberg News. Den økonomiske situation kan ikke blive meget værre end den er nu og vi venter at økonomien stabiliserer sig i andet halvår i år, bemærker økonomen.

Det er desuden værd at bemærke for økonomien, at den australske centralbank tirsdag morgen har signaleret mulighed for yderligere rentenedsættelser. Det kom frem i referatet fra det seneste rentemøde den 3. marts, hvor renten blev fastholdt. Centralbankens beslutning om at fastholde renten giver tilstrækkelig fleksibilitet, står der i referatet.

Bank of Japan indledtetirsdaget to-dages pengepolitisk møde, hvor centralbanken overvejer at opkøbe lån og obligationer fra långivere med henblik på at øge deres egenkapital, hvilket igen øger bankernes muligheder for fortsat at yde udlån til selskaber som er i kapitalmangel. Det skrev Kyodo News. Det japanske aktiemarked lukkede godt 3 pct. højere tirsdag morgen.

Tirsdag eftermiddag kommer der tal for det amerikanske boligmarked. Opgørelsen over påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelserne for februar fremlægges kl. 13.30. Analytikerne venter, at menuen står på yderligere fald i det dystre boligmarked.

BRANCHENYT
Læs også