Aktier: Mærsk og WDH i front

Aktierne på fondsbørsen i København trodsede den negative tendens fra de europæiske markeder, og sluttede tirsdagens handel positivt.

Det danske C20-indeks lukkede 0,9 pct. højere i 229,2, hvor Mærsk-aktien holdt hånden under indekset, mens Nordea og Vestas trak i den modsatte retning.

- På trods af en tynd nyhedsstrøm så vi anselige udsving i markedet, hvor især sværvægteren Mærsk og William Demant løftede handlen, mens den turbulente Vestas-aktie var på retur uden selskabsspecifikke nyheder. Vi fik opmuntrende amerikanske nøgletal, der dog ikke skabte de store udsving, og markedet afventer nu onsdagens rentemøde, og eventuelle nye tiltag fra Obama, sagde aktiehandler Martin Munk fra Jyske bank til RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk lukkede 3,4 pct. højere i kurs 24.300. Mærsk-aktien smed 2 pct. i mandagens positive handel, og dagens fremgang sker efter at containerrederiet afviste spekulationerne om, at koncernen har brug for at hente kapital i markedet.

NKT Holding steg 4,4 pct. til kurs 100,5, og udbyggede dermed mandagens 10 pct. fremgang. Den britiske NKT Flexibles-konkurrent Wellstream kom tirsdag med årsregnskab. Både omsætningen og driftsindtjeningen steg markant, men kom stort set ind på linje med analytikernes estimater. Wellstream oplyste, at udviklingen i Brasilien fortsat er stærk, og at den overordnede udvikling er attraktiv fremadrettet.

GN Store Nord blev sendt 2 pct. ned til kurs 15, efter at Jyske Bank nedjusterede sin anbefaling af aktien til "reducer" fra "akkumuler".

Danske Bank forsatte de seneste dages fremgang, og lukkede 1,8 pct. højere i kurs 44,5, efter endnu en dag med positiv nyhedsstrøm fra den internationale banksektor. Britiske Standard Chartered, der har en meget stor eksponering i Asien og Mellemøsten, meldte sig tirsdag morgen i rækken af finanskoncerner, som er kommet godt i gang med 2009.

Nordea trodsede stemningen, og lukkede 4,8 pct. lavere i kurs 28. Jyske Bank sænkede sin anbefaling på banken, og kommenterede at den tiltagende negative makroøkonomiske udvikling i bl.a. Sverige og Østeuropa vil medføre betydelige udlånstab for Nordea. Derfor fik bankaktien sin anbefaling sænket til "reducer" fra "akkumuler", mens kursmålet blev fastholdt på 31 kr.

FLSmidth steg 2,4 pct. til kurs 141,5, efter mandagens stigning på godt 10 pct. Kursløftet kommer efter, at koncernen mandag på sin kapitalmarkedsdag meddelte, at koncernen løbende har oplevet en forbedring i situationen efter den meget svage januar måned. Optimismen var velbegrundet, det mener aktieanalytiker Daniel Patterson fra Danske Bank i en umiddelbar vurdering af dagen.

- De kunne henvise til en interessant markedsudvikling fra januar til et meget bedre marts som baggrund for optimismen, påpegede analytikeren.

William Demant så den største fremgang i C20-regi, og steg 7,3 pct. til kurs 227,5. Høreapparatproducenten er dermed steget 20 pct. siden årsregnskabet tirsdag i sidste uge, hvor der blev meddelt kommende nye produktlanceringer.

Rockwool faldt 0,7 pct. til kurs 337. Den britiske byggematerialeproducent SIG Plc udskød sit regnskab, som ellers var sat til at blive præsenteret tirsdag. Ifølge avisen Financial Times, der citerer anonyme kilder, forsøger selskabet at arrangere en aktieemission. SIG er peerselskab til Rockwool.


BRANCHENYT
Læs også