Finansfokus: Flere regnskaber på vej

Den hårdt pressede emballagekoncern Brødrene Hartmann, biotekselskabet Topotarget og fodboldselskabet Aalborg Boldspilklub præsenterer alle tal for fjerde kvartal torsdag. Den sportslige succes for Aalborgs fodboldhold vil være afspejlet i tallene og forventningerne til det kommende år må blive rar læsning for klubbens fans.

Investorerne i FLSmidth får nyt fra et par kunder i cementbranchen, hvor italienske Cementir og tyske HeidelbergCement kommer med årsregnskaber. Cementir er interessant, fordi det var dem som tilbage i 2004 opkøbte de tidligere FLS-datterselskaber Aalborg Portland og Unicon. Tyske HeidelbergCement har allerede præsenteret foreløbige tal for helåret den 9. februar, men har også gjort sig bemærket i nyhedsstrømmen på andre fronter. HeidelbergCement er delvist ejet af VEM Vermoegensverwaltung, der var den nu afdøde tyske milliardær Adolf Merckles holdingselskab. Den 74-årige Adolf Merckle, som var verdens 94. rigeste mand, havde kæmpet med at redde sin koncern efter store mislykkede investeringer, men han begik i begyndelsen af januar i år selvmord ved at kaste sig ud foran et tog. HeidelbergCement kæmper med store gældsposter og har på rygtebørsen tidligere været sat i forbindelse som et opkøbsmål hos den schweiziske cementproducent Holcim. I sidste uge sænkede kreditratingbureauet Fitch sin kreditrating på HeidelbergCement grundet det besværligere forretningsmiljø i byggesektoren. Generelt er fokus rettet mod begge selskabers prognoser for 2009.

Den amerikanske transport- og logistikgigant FedEx kommer med regnskab for fjerde kvartal. Selskabet er ledende i transportbranchen, og derfor er udviklingen en god indikator for hele branchen og dermed også for DSV, selvom der ikke er noget direkte overlap hos FedEx i forhold til DSV. I tredje kvartal gentog FedEx indtjeningsprognosen på 3,50-4,75 dollar pr. aktie for helåret efter nedjusteringen den 9. december sidste år. Direktør Frederick W. Smith pointerede i den forbindelse, at selskabet oplever, at udfordringerne i markedet er stigende, og at de makroøkonomiske forhold er de værste i selskabets 35-årige historie. FedEx har fokus på omkostningerne og vil udnytte de muligheder, som markedet byder...

BRANCHENYT
Læs også