Aktier: C20 ventes højere efter FED-melding

De europæiske aktiemarkeder er indikeret højere fra morgenstunden, efter at den amerikanske centralbank onsdag satte skub i de amerikanske aktiemarkeder ved at annoncere yderligere hjælp til den skrantende økonomi. C20, som onsdag lukkede 0,6 pct. lavere i 227,7, ventes at følge tendensen.

- Vi ser en positiv åbning i Europa og venter en C20-åbning i omegnen af 1 pct., efter at den amerikanske centralbank onsdag bekræftede markedsspekulationerne om at købe op i lange statsobligationer. Vi tror ikke, at dette tiltag vil vende billedet fuldstændigt, men det er bestemt et skridt i den rigtige retning, og det er meget positivt, at de lange renter presses nedad. Vi ser en lidt mindre positiv handel i Asien, efter at yennen er blevet styrket i forhold til dollaren, hvilket er skidt for de japanske eksportvirksomheder. Derudover kom amerikanske Oracle med et godt regnskab, og det er ligeledes med til at understøtte den positive stemning, vurderer aktiehandler Rasmus Grann fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Finans: De danske bankaktier kan komme i fokus torsdag, efter at de amerikanske bankaktier reagerede særdeles positivt på den amerikanske centralbanks nye hjælp til økonomien. Federal Reserve vil opkøb lange statsobligationer for 300 mia. dollar, og yderligere vil centralbanken opkøbe privatudstedte obligationer for mere end 750 mia. dollar. Storbanken Citigroup steg 22,7 pct., mens Bank of America blev løftet 22,3 pct., mens de asiatiske bankaktier dog kun ligger med mindre stigninger. Nordea steg onsdag 3,6 pct. til kurs 29, og Danske Bank lukkede 0,2 pct. højere i kurs 44,6...

BRANCHENYT
Læs også