Obligationer: Markante stigninger efter hjælpepakke i USA

Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag med kraftige kursstigninger, efter den amerikanske centralbank onsdag aften lancerede en storstilet hjælpepakke til den amerikanske økonomi.

Det sendte de amerikanske renter i solide fald onsdag aften. Den positive stemning på obligationsmarkedet kommer til trods for pæne stigninger på de europæiske aktiemarkeder. I eftermiddag vil være der være fokus på et par amerikanske nøgletal.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, ligger torsdag middag 1,16 point højere i kurs 102,42 med en effektiv rente på 3,71 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,68 point højere i kurs 91,75 med en effektiv rente på 4,91 pct.

- ECB er kommet under yderligere pres, og vi ser stort set at alle andre centralbanker pumper penge ud i systemet for at stabilisere finanssystemet, siger obligationsstrateg Kornelius Purps hos UniCredit Markets til Bloomberg News. Det er oplagt at spekulere i, at ECB vil blive langt mere aktiv i obligationsmarkedet, vurderer obligationsstrategen.

Efter onsdagens amerikanske centralbanksrentemøde blev centralbankens hjælpepakke lanceret, og centralbanken vil opkøbe lange obligationer for 300 mio. dollar i løbet af de kommende seks måneder, hvilket skal trykke renterne ned. Tiltaget fik øjeblikkelig effekt, og de amerikanske obligationsrenter faldt tilbage onsdag aften. Pakken var også med til at øge inflationsbekymringerne, mens dollaren blev svækket. Centralbanken vil yderligere opkøbe obligationer fra realkreditinstitutterne Fannie Mae og Freddie Mac for 750 mio. dollar.

- Der er mulighed for, at planen nu vil presse renterne ned i laveste niveau siden 2. Verdenskrig, og det er et markant tiltag, som centralbanken her har lanceret, udtalte realkreditobligationsanalytiker Mike Larson fra Weiss Research til Bloomberg News.

Det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer fra Philadelphia offentliggøres torsdag for marts. Denne opgørelse vil få mere opmærksomhed end det regionale barometer fra New York, da det har en større korrelation med det vigtige og landsdækkende ISM-barometer. Økonomerne venter, at det ekstremt lave niveau fastholdes, dog med en marginal forbedring til minus 38,0 fra minus 41,3 i februar.

Der kommer også tal for de nye ugentlige amerikanske ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse, som ventes at være uforandret på 654.000 personer i forhold til ugen forinden.

BRANCHENYT
Læs også