Pristjek: Stor og billig ekstern harddisk

Er det muligt at få en ekstern harddisk på en terabyte til under 800 kroner? Bestemt. Vi har foretaget pristjekket for dig. Se her hvad du skal vælge.

LINDAUER Thierry

For et par år siden var en harddisk på en terabyte nærmest ikke til at komme i nærheden af, medmindre du var bevæbnet med et guldbelagt betalingskort.

I dag er prisen sparket i bund, og det er heldigt. For tonstung HD-video, raw-fotos og massevis af programmer har det med at æde pladsen på din computers harddisk, hurtigere end Master Fatman kan bunde en liter fløde.

Med en ekstern harddisk på en terabyte burde du dog ikke løbe tør for plads lige med det samme, og den kan naturligvis også bruges til backup af den harddisk, der sidder i din pc.

Krav til harddisken
For at finde den billigste eksterne harddisk brugte vi prissøgningen, som du finder her: pcworld.dk/pristjek.

Vi valgte at stille nogle krav til harddisken. Den skulle være på mindst en terabyte, og den skulle være hurtig. Det vil sige, den skulle snurre med mindst 7.200 rpm ( Revolutions per minut). Her er de tre billigste modeller, og prisen er uden fragt:

1. Western Digital My Book Essential Edition 2.0 1TB
754 kroner

2. Seagate Basics Desktop 1TB
758 kroner

3. LaCie 1TB
774 kroner

Du kan se hele pristjekket ved at klikke her.

Prisen er naturligvis vigtig, men der er et parameter, som et pristjek ikke afslører: nemlig om harddisken larmer for meget til din smag.

En god idé er derfor at undersøge, om harddisken er passivt kølet, eller om den har indbygget blæser, der kan larme. Se eventuelt specifikationer for harddisken på producentens hjemmeside.

BRANCHENYT
Læs også