Farvel til brevpost får TDC-aktionær op af stolen

En beslutning om at overgå til e-mail i stedet for brevpost ved indkaldelse til TDC's generalforsamlinger var det eneste, der kunne få en aktionær til at stille et kritisk spørgsmål.

Farvel til brevpost og goddag til e-mail. Det er det, der hidser en aktionær mest op til torsdagens generalforsamling. Det ved tilhørerne dog ikke, da de i små grupper møder frem i Bella Center.

Kaffe og kager. Mænd i jakkesæt. Håndtryk og attachemapper. Alt er som det plejer. TDC afholder årets generalforsamling. Klokken 16 går seancen i gang, men inden har alle de fremmødte muligheden for at netværke i Bella Centers forhal.

De står stimlet sammen som små øgrupper i et stille ocean. Snakken går, og kun kaffeslurke giver snakketøjet en pause. Langsomt kommer der flere og flere dryssende. Og 12 minutter før start dukker hovedpersonerne op.

Administrerende direktør Henrik Poulsen kommer iklædt et gråt jakkesæt og med en attachemappe af brunt læder i hånden. Ved hans side følger bestyrelsesformand Vagn Sørensen, der er i iklædt et sort jakkesæt i dagens anledning.

De to hovedpersoner får hurtigt uddelt et par håndtryk, inden de også falder i snak. Fem minutter senere begynder de vandringen op ad trappen. Det er oppe på første sal, at generalforsamlingen finder sted. De resterende fremmødte - måske 100 - følger efter.

Klokken er 16. Vagn Sørensen træder op til talerstolen. Bag ham er to storskærme, mens han foran sig har et publikum begravet i bløde biografstole. Faktisk minder salen mest af alt om en biografsal, hvis ikke det var for scenen forrest i salen.

Han indleder kort generalforsamlingen, inden han giver ordet videre til ordstyreren i dagens anledning, advokat Anders Lavesen. Han fortæller kort om processen, inden Vagn Sørensen igen indtager talerstolen.

"Med 2008 i bakspejlet kan jeg konstatere, at vi er på rette kurs. Vores strategi for et stærkt TDC er begyndt at give resultater," fortæller formanden, som også sender en tak til den fyrede Jens Alder, der tidligere stod i spidsen for TDC.Henrik Poulsen på rejse med sure kunder

..

BRANCHENYT
Læs også