Bastard rydder op i økonomien

Produktionsselskabets regnskab for 2008 er alarmerende dårligt som følge af manglende økonomisk fokus, erkender direktør Søren Steen Jespersen, som nu vil have ryddet op.

Fra Bastard Films produktion om Blekingegadebanden, hvor falsk politi holder postmedarbejder op i Købmagergade. Foto: Jasper Carlberg/SandrewMetronome FOTOGRAF JASPER CARLBERG

Torsdag fremviste det selvstændige produktionsselskab Bastard Film, der især er kendte for Operation X og nu filmen om Blekingegadebanden, et himmelråbende negativt resultat på 1,97 mio. kr. for 2008.

Årsagen kan altså ikke alene tilskrives et besværligt marked – for lidt fokus på økonomistyring bærer også en del af ansvaret.

Det fortæller direktør Søren Steen Jespersen, der sammen med selskabets tre øvrige medejere, nu har valgt at ansætte en økonomidirektør. Derudover har samtlige medarbejdere accepteret en lønnedgang på fem pct., for ledelsens vedkommende syv pct. Og så ryger medarbejdergoder i form af frokostordning, fester og lignende, fortæller direktøren, som satser på at undgå fyringsrunder...

BRANCHENYT
Læs også