Carlsberg går over til engangsflasker

Halvliters sodavand fra Carlsberg og Coca-Cola bliver fra juni solgt i engangsflasker. Butikkerne jubler over pænere emballage og nemmere håndtering af returgods.

THOMAS C. K. PRISKORN (copyright

Carlsberg er i gang med en totalændring af sit returflaskesystem. Fra juni bliver alle bryggeriets halvliters sodavand - samt Coca-Cola - hældt på engangsflasker af plast. Ændringen er næppe miljøneutral, men vil gøre det langt nemmere for butikkerne at håndtere returemballagen. Pantprisen bliver den samme.

De nye flasker bliver knap så høje, men kan alligevel gå i de kendte automater. Carlsbergs konkurrent, Royal Unibrew, gik sidste år over til engangsflasker. Forbrugerne kommer især til at mærke forskellen i form af, at der ikke længere vil være skrammede plasticflasker. Engangsflaskerne smeltes ned, og flaskerne er derfor hver gang helt nye.

»Vi forventer helt klart et mersalg med de nye flasker. Erfaringer fra andre lande og fra vores danske konkurrent viser, at dagligvarehandlen sælger flere sodavand, når emballagen er ny og indbydende frem for skrammet og slidt,« siger kommunikationschef Jens Bekke, Carlsberg Danmark...

BRANCHENYT
Læs også